DOMET OD PREKO 500 KM*.

Nova Ampera-e drastično menja svet električnih automobila:

 

 • Preko 500 km* dometa pri jednom punjenju
 • Ubrzava od 0 - 100 km/h za svega 7.3 sekunde

NOVA AMPERA-E.

VIZIONARSKE INOVACIJE.

Ampera-e donosi revoluciju u električnim automobilima za svakodnevnu upotrebu. Inovativni sistemi kamere i radara podižu bezbednost i omogućuju veće uživanje u vožnji.

Nazad
 • UVEK DOBRO POVEZANI.

  Izvanredno digitalno povezivanje deo je koncepta održivosti. Sistem za informisanje i zabavu perfektno integriše pametne telefone1 preko podrške Apple CarPlay™2 ili Android Auto™3.

Dalje
Nazad
 • SISTEM ZA INFORMISANJE I ZABAVU

Dalje

FUNKCIONALNA ZA SVAKI VAŠ DAN.

4.17 metara duga Ampera-e nudi dovoljno prostora za maksimalno pet osoba i prtljažnik zapremine od 381 litra, što je svakako iznad proseka za automobile slične ukupne dužine.

Nazad
 • ŠTA POKREĆE ELEKTRIČNI DOMET

  Domet pri potpuno napunjenom akumulatoru, uglavnom zavisi od kapaciteta akumulatora i potrošnje električne energije vozila.

 • KAKO SMO IZMERILI ELEKTRIČNI DOMET?

  Preliminarni domet Ampere-e izmerena je korišćenjem standardnog test metoda za Evropu, zasnovanog na Novom evropskom cikulusu vožnje (NEDC).

Dalje
Nazad
 • ELEKTRIČNA AUTONOMIJA

 • MERENJE

Dalje

Upoznajte novu Amperu-e.

Od Londona do Pariza s jednim punjenjem.

Close

Kapacitet akumulatora i potrošnja električne energije vozila zavise od nekoliko faktora:

 

 • Na potrošnju električne energije utiče, na primer, stil vožnje i topografija konkretne rute.
 • Na električni kapacitet utiče, na primer, spoljna temperatura.

 

Detaljne informacije o različitim opcijama za punjenje moći ćete uskoro da pronađete na vebsajtu.

Close

 • IntelliLink-e s taktilnim ekranom od 10.2'' visoke rezolucije
 • Perfektna integracija digitalnih uređaja1
 • Praćenje ključnih parametara na vašem pametnom telefonu1
 • Bežično punjenje vašeg telefona4
 • Locirajte automobil, zaključajte i otključajte vrata, pronađite najbližu stanicu za punjenje preko aplikacije MyOpel

 

1 Kompatibilnost i neke od funkcija se mogu razlikovati u zavisnosti od vrste uređaja i verzije operativnog sistema. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti na adresi www.apple.com ili www.android.com, ili se obratiti ovlašćenom prodavcu Opelovih vozila.
2 Apple CarPlay i Apple su zaštićene robne marke kompanije Apple Inc., registrovane u SAD-u i drugim zemljama.
3 Android je zaštićena robna marka kompanije Google Inc.
4 Samo pametni telefoni kompatibilni s PMA ili Qi mogu se puniti indukciono.

Close

Ovakvu prostranost omogućilo je pametno integrisanje deset baterijskih modula. Kompletan paket smešen je u podvozu i svojim oblikom prilagođen linijama vozila, što znači da je prostor maksimalno iskorišćen. Akumulator koji se sastoji od 288 litijum-jonskih ćelija, kapaciteta 60 kWh, razvijen je u saradnji s LG Chem-om.

Close

 • Autonomno kočenje u hitnim situacijama: Sistem kočenja u hitnim situacijama registruje vozila i pešake koje ste možda prevideli i automatski zaustavlja automobil u cilju maksimalne bezbednosti u gradskoj vožnji.
 • Okružujuća vidljivost s kamerom u 360°: Bilo da krećete, izlazite s parking mesta ili vozite unazad, inovativni sistem od 4 kamere obezbeđuje vam bolju vidljivost predmeta oko vozila i doprinosi manjem broju mrtvih uglova.
Close

Sve nedoumice u pogledu dometa ostale su za nama: Prema Novom evropskom ciklusu vožnje (NEDC), nova Ampera-e prelazi granicu od 500 kilometara bez dopune, što Opelov inovativni električni model čini daleko najboljim u ovom segmentu.


*Preliminarni podaci izmereni na osnovu standardnog Novog evropskog ciklusa vožnje (NEDC). Domet varira u svakodnevnoj vožnji. Pročitajte više o tome kako smo izmerili električni domet.

Close

Pored dometa po NEDC standardu, izvršili smo procenu kombinovanog dometa po WLTP standardu kao veću od 380 km, na osnovu razvojnih testova usaglašenih s profilom brzine definisanim u WLTP ciklusu vožnje (skraćena procedura testiranja).

 

WLTP ciklus vožnje se bazira na realnim profilima vožnje, te je stoga bliži realnim uslovima od zakonski obaveznog Novog evropskog ciklusa vožnje (NEDC). Međutim, domet u vašoj svakodnevnoj vožnji će varirati. U praksi, faktori poput karakteristika kolovoza, vremenskih uslova, stila vožnje ili dodatnog tereta, utiču na domet.