Skip To Content
Karakteristike

Uronite u funkcionalne i fleksibilne karakteristike Vivara-e

Funkcionalnost

Veličine
Dostupan u tri različite veličine, Vivaro-e u svakoj varijanti nudi savršen balans između relativno kompaktnih spoljnih dimenzija i prostrane, izuzetno fleksibilne unutrašnjosti. 

Mala verzija1, duga svega 4.60 m je savršeno agilna u uzanim gradskim ulicama i urbanim zonama ograničenog prostora. U ovu varijantu staju 2 Euro palete, dok u srednju i veliku varijantu s lakoćom staje po 3.

 

1Mala verzija Vivara dostupna je samo kao Vivaro van i Combi.

Lak za parkiranje
Električna klizna vrata obezbeđuju širok, komforan prolaz u zadnji deo vozila za putnike i teret, dok visina Vivara-e manja od 1.9 m1 omogućuje bezbedan ulaz u podzemne garaže. 
1Ograničenje visine na ispod 1.9 m nije primenljivo na Vivaro-e s dugim međuosovinskim rastojanjem ili varijante čija je maksimalna korisna nosivost 1400 kg.
Tipovi karoserije
Dostupan u četiri tipa karoserije, Vivaro-e ispunjava ogroman broj različitih funkcija shodno specifičnim potrebama vašeg posla. 

Panel Van1 s maksimalno tri prednja sedišta, pogodan je za one koji redovno prevoze teret , dok Van s produženom kabinom2 s klupom u zadnjem delu, nudi dovoljno prostora za do 6 osoba. Kabina s platformom3 projektovana je kao savršena osnova za široku paletu konverzija, dok Vivaro-e Combi1 nudi do 9 sedišta za sportski klub, kolege s posla ili mali tim.

 

1Dostupan u 3 veličine: mali, srednji i veliki.

2Dostupan u 2 veličine: srednji i veliki.

3Dostupan samo u srednjoj veličini.

 

Teretni prostor

Flex cargo
Inovativna FlexCargo® putnička klupa s 2 sedišta povećava fleksibilnost Vivara-e, formirajući teretni prostor izuzetno konkuretne zapremine do 6.6m3(1)  i maksimalne dužine od 4 m.
 

Iskoristite maksimalnu dužinu od 2.77 m na Vivaru-e s dugim međuosovinskim rastojanjem zahvljaujući otvoru za duge predmete ili upotrebite FlexCargo®2 pokretnu pregradu za predmete maksimalne dužine do 3.93 m.

 

1Odaberite veliki Vivaro-e Van sa sistemom FlexCargo® za maksimalnu zapreminu teretnog prostora od 6.6m3.

2Opciono.

Nosivost

Smanjite broj prevoza tako što ćete svaki put poneti više, zahvaljujući velikoj korisnoj nosivosti Vivara-e od maksimalnih 1200 kg1.

 

1Opciono. Standardna korisna nosivost iznosi 1000 kg.

 

 
Klizna vrata

Dvojna električna klizna vrata1 i pristup bez angažovanja ruku1 koji funkcioniše po principu senzora, omogućuju vam da s lakoćom otvorite svoj Vivaro-e i pristupite njegovom ogromnom teretnom prostoru.

 

1Opciono.

 
Dimenzije
Jedinstven među konkurencijom, Vivaro-e u maloj veličini ima dužinu od svega 4.6 m – savršeno za vozače koji se redovno kreću po gradskim ulicama i urbanim zonama.
 

Uprkos smanjenim dimenzijama, najmanja varijanta je dostupna sa do 9 sedišta (kao Vivaro-e Combi) i s izuzetnom maksimalnom korisnom nosivošću od 1400 kg1. Srednja veličina ima dužinu od 4.95, dok Velika nudi više prostora i 5.3 m dužine.

 

1Opciono – standardna korisna nosivost iznosi 1000 kg.

Povezivanje

Sistem za informisanje i zabavu
Pronađite najbrži put do svog odredišta na taktilnom ekranu Vivara-er od 71 i sistema Multimedia Navi1 s uslugama Navigacije u relanom vremenu2. Pristupite svojoj muzici i sadržajima vašeg pametnog telefona preko sistema Android Auto™1,2 ili Apple CarPlay™1,2.
 

1Opciono.

2Kompatibilnost i neke funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od vrste uređaja i verzije operativnog sistema. Apple CarPlay™ je robna marka kompanije Apple Inc. registrovane u SAD-u i drugim zemljama. Android Auto je robna marka kompanije  Google Inc.

Apple CarPlay™ i Android Auto™ mogu biti nedostupni u nekim zemljama i mogu zavisiti od vaše verzije operativnog sistema. Molimo, posetite www.apple.com ili www.android.com gle Inc.

 

Pokretna kancelarija

Podesiv kancelarijski stočić
Sa FlexCargo® suvozačkom klupom s 2 mesta za sedenje1, možete pretvoriti svoj Vivaro-e u kancelariju na točkovima zahvaljujući podesivom kancelarijskom stočiću za vozača ili suvozača.
 

Iskoristite prednost praktičog držača za pametni telefon/tablet1 kako bi vaši uređaji stajali u mestu. Na raspolaganju vam je i dodatni prostor za odlaganje stvari zapremine do 60 litara ispod sedalnog dela suvozačke klupe1, gde možete odložiti opremu za rad i druge vredne predmete.

 

1Opciono.

Sedišta s grejanjem

Uživajte u visokom nivou komfora u prostranoj kabini Vivara-e sa sedištima prednjeg reda s grejanjem1 koja će vas ugrejati u hladnim danima.

 

1Opciono.

 
Prostor za odlaganje stvari
S otvorenim pretincima u instrument tabli, udubljenima u džepovima vrata za boce od 1.5 l i kasetom s rashladnom funkcijom, u Vivaru-e ima mesta za sve što vam je potrebno.
 
Zvučna izolacija
Razni materijali upotrebljeni u kabini obezbeđuju dodatnu zvučnu izolaciju i štite vas od spoljne buke, čineći vaše putovanje opuštenijim. 

Podrška vozaču

Paket podrške vozaču
Nije uvek lako održati stanje budne pažnje. Upozorenje na pospanost vozača analizira vaš način vožnje preko prednje kamere i upravljača i obaveštava vas kad je vreme za pauzu.
 

Upozorenje na izlazak iz kolovozne trake prepoznaje kad Vivaro-e nehotično izlazi iz svoje trake i upozorava vozača zvučnim i vizuelnim signalom. Napredni sistem

Pametnog svetlosnog snopa automatski menja svetlosni snop vaših farova s dugih na oborena svetla kako bi se izbeglo zaslepljivanje ostalih vozača. Sistem

Prilagodljivog ograničenja brzine koristi Čitač znakova za ograničenje brzine kako bi analizirao promene dozvoljene brzine kretanja. Jednim pritiskom tastera, tempomat će podesiti vašu brzinu kretanja na dozvoljenu.

Paket za bezbednost vozača
Jednim pritiskom tastera, Automatski tempomat smanjuje vašu brzinu kako bi održao zadato odstojanje od vozila ispred vas i vraća je kad se put pred vama raščisti. 
Upozorenje na mrtav ugao koristi senzore i vizelnu projekciju na spoljnom retrovizoru da upozori vozača na vozila u mrtvom uglu Vivara-e i spreči nezgode prilikom preticanja. Upozorenje na sudar s vozilom ispred skenira put pred vama i upozorava vozača na mogućnost sudara s vozilima ili pešacima. Ako je potrebno, aktivira se Automatsko kočenje u hitnim situacijama koje pritiska kočnice nezavisno od vozača, kako bi se izbegla nezgoda.
‚‚Head-Up" displej
Jedinstvena funkcija u ovom segmentu koja projektuje bitne informacije poput brzine kretanja i podataka s tempomata u visini vozačevih očiju na vetrobranskom staklu Vivara-e. 
Kamera za hod unazad od 180° 

Parkiranje i ostali gradski manevri potpuno su lišeni stresa zahavljajući tehnologiji Panoramske kamere za hod unazad od 180° 1 koja se prikazuje na taktilnom ekranu od 71.

 

1Opciono.

 

Efikasnost

IntelliGrip

IntelliGrip sistem  Vivara-e, koji uključuje specijalne pneumatike za gradilište, obezbeđuje dodatno prianjanje na problematičnim površinama poput blata, peska ili snega 1

 

1Dostupno / Očekuje se od marta 2021

 

Opel+ dodatna oprema

Odgovor na sve vaše potrebe

S originalnom Opel+ dodatnom opremom možete ispoljiti svoj karakter i izvući maksimum iz svog Vivara. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slike se mogu razlikovati od proizvoda u prodaji.

 

Naredni koraci