Skip To Content
Tehnički pregled

Tehnički pregled

Verovatno ste primetili da se približava vreme za sledeći tehnički pregled vašeg Opela. Prepustite Opelovim stručnjacima da ga obave kod vašeg dilera i poštedite sebe putovanja od tehničkog pregleda do radionice zbog naknadnih popravki!

Pripremite se za tehnički pregled

Tehnički pregled je važan i za bezbednost na putu i za očuvanje vrednosti vozila. Zvanična kontrola vozila je obavezna u svim zemljama, ali sve one imaju različite smernice i pravila.

Opelovi dileri imaju pravo da obavljaju tehnička ispitivanja i stručnost za pažljivu procenu vozila.

Pre tehničkog pregleda treba da proverite sledeće:

1. Svetla: proverite da li sva svetla ispravno rade – prednja svetla, bočna svetla, zadnja svetla, svetlo za opasnost, indikatori i kočiona svetla. Zamolite prijatelja da vam posebno pomogne oko kočionih svetala.
2. Registarske tablice: proverite da li su registarske tablice čitljive i čiste.
3. Točkovi i gume: proverite da li su točkovi i gume bez oštećenja i da li je dubina gaznog sloja gume najmanje 2 mm.
4. Vetrobran: pobrinite se da na vetrobranu nema oštećenja dužih od 10 mm ispred vozača i dužih od 40 mm na ostatku stakla.
5. Metlice brisača: Pobrinite se da nema rascepa ni rupa na gumi prednjih i zadnjih brisača. Metlice brisača moraju dobro da čiste vetrobransko staklo.
6. Sredstvo za pranje stakla: dopunite sredstvo za pranje stakla pre tehnički pregled testa – ako je ispražnjeno, možda nećete položiti test.
7. Gorivo i tehnički pregledorno ulje: proverite nivo goriva i tehnički pregledornog ulja, jer će oni biti potrebni tehničarima da bi testirali nivo emisije gasova vozila.
8. Sedišta i sigurnosni pojasevi: svi sigurnosni pojasevi moraju biti neoštećeni i moraju da se zaključavaju ako ih povučete. Sedište vozača mora biti podesivo i unapred i unazad.
9. Sirena: proverite sirenu kratkim pritiskom. Ako ne radi, mora se popraviti.
10. Svetla upozorenja na instrument tabli: proverite da li se sva svetla aktiviraju, a zatim deaktiviraju kada okrenete kontakt ključ; proverite i da li radi merač brzine.

Ako treba da proverite još nešto pre tehnički pregled testa, možete zatražiti pomoć od svog lokalnog prodavca Opela. Važi za servise koji su ovlašćeni za tehnički pregled.