Skip To Content

Zaštita privatnosti i „kolačići “

Ovim vebsajtom upravlja Opel Southeast LLC, sa Predstavništvom Beograd („Opel”) kao kontrolor. Sve ostale mikrosajtove kojima upravlja Opel Southeast LLC, sa Predstavništvom Beograd u Evropi hostuje naš IT dobavljač MRM (Frankfurt am Main, Germany). Sedište kompanije Opel Southeast LLC, Predstavništvo Beograd nalazi se u Srbiji na adresi: Bulevar Mihajla Pupuna 165g, 11000 Beograd.

 

 

Molimo da pažljivo pročitate ova pravila pre korišćenja našeg vebsajta jer sadrže objašnjenje o tome kako obrađujemo lične podatke i kako koristimo kolačiće. Korišćenjem ovog vebsajta prihvatate ova pravila.

1. Vrste podataka koji se obrađuju/linkovi ka drugim vebsajtovima

Opel vodi računa o vašoj privatnosti. Preko ovog vebsajta prikupljamo i obrađujemo razne vrste ličnih podataka, što uključuje sledeće:

 

 • Informacije koje nam dostavljate kad se registrujete, šaljete zahteve i koristite naše usluge i naš vebsajt, kao što su: vaše ime, adresa, e-mail adresa, kao i datoteke slika koje vi kao korisnik otpremate.
 • Informacije koje su nam potrebne kad prijavljujete problem s našim vebsajtom.
 • Informacije prikupljene preko kolačića.

 

Dodatne detalje pronaći ćete u odeljku 2.

 

Ovaj vebsajt može da sadrži linkove ka drugim Opelovim vebsajtovima ili vebsajtovima naših Opel partnera, ovlašćenih servisera, drugih povezanih društava ili ka vebsajtovima društvenih mreža. Kada kliknete na takav link ka nekom od drugih Opelovih ili vebsajtova trećih lica, treba da imate u vidu da ovi vebsajtovi imaju sopstvena pravila o zaštiti privatnosti. Molimo vas da se, prilikom korišćenja ovih vebsajtova, upoznate s njihovim pravilima o zaštiti privatnosti.

 

Ovaj vebsajt može sadržati i iFrames interfejs sa sadržajem drugih Opelovih vebsajtova ili vebsajtova trećih lica. Opel ne snosi odgovornost za sadržaj trećih lica koji se nalazi na iFrames interfejsu. Informacije koje se tamo nalaze su isključiva odgovornost vlasnika tih vebsajtova. Opel nema nikakvu kontrolu nad, niti snosi odgovornost za sadržaj nezavisnih vebsajtova i obezbeđuje ovaj eksterni sadržaj svojim posetiocima u praktične svrhe. Stoga, kad posetite stranicu s takvim sadržajem možete dobiti kolačiće s ovih vebsajtova trećih lica. Opel ne kontroliše distribuciju ovih kolačića. Molimo da se za više informacija upoznate s pravilima o zaštiti privatnosti ovih trećih lica.

 

Obaveštavamo vas da Opel ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili obavezu u vezi sa vebsajtovima trećih lica.

2. Informacije o obradi ličnih podataka

Vaše lične podatke, radi obrade i ispunjenja vaših zahteva i – kad je primenljivo – u svrhu personalizovanog marketinga i istraživanja tržišta obrađujemo mi i Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Germany), kao kontrolori, na sledeći način:

 

Obrada podataka vrši se na osnovu Člana 6 (1) (a) Opšte uredbe o zaštiti podataka (GDPR) u slučaju kad date ličnu saglasnost i/ili Člana 6 (1) (b) GDPR-a u slučaju on-line zahteva.

 

Mi, kao kontrolori, obrađujemo vaše lične podatke na sledeći način:

Podaci (obavezni podaci obeleženi su *) i Svrha(e)

 

Identifikacioni i kontakt podaci:

 • Kontakt podaci: pozdrav*, ime*, prezime*, ulica*, poštanski broj, grad, broj telefona, e-mail adresa*
  • Ispunjenje vaših zahteva – zahteva za probnu vožnju, zahteva za slanje ponude, zahteva za bilten, opštih upita.
 

U zavisnosti od prirode vašeg zahteva, mogu biti obavezni dodatni elementi podataka:

 • Informacije o modelu za koji ste zainteresovani: model, tip karoserije, nivo opreme, tip motora
  • Ispunjenje vašeg zahteva za probnu vožnju i zahteva za slanje ponude
 • Podaci o konkretnom vozilu: broj šasije, model registarske tablice konkretnog vozila, vrsta goriva konkretnog vozila, datum prve registracije, očitavanje pređene kilometraže, datum/vreme ostavljanja vozila, datum/vreme preuzimanja vozila, vrsta servisa*, zamenski automobil, željeni način kontaktiranja
  • Ispunjenje vaših zahteva za servisiranje
 • Individualni komentari, vrsta zahteva*
  • Ispunjenje vaših zahteva za servisiranje ili opštih upita
 • Informacije o finansiranju: period / datum finansiranja, avansna uplata, osiguranje preostalog iznosa
  • Ispunjenje vašeg zahteva za dobijanje ponude za polovno vozilo
 • Izabrani Opel Partner
  • Ispunjenje vaših zahteva za probnu vožnju, zahteva za slanje ponude (za nova i polovna vozila) ili zahteva za servisiranje

 

Podaci o flotnom kupcu

 • Veličina flote, struktura flote (putnički automobili ili komercijalna vozila), odgovornost (za odobrene marke vozila), informacije da li su Opel vozila već korišćena za flotu
  • Ispunjenje vaših opštih zahteva vezanih za brigu o kupcu, usluge finansiranja, Opelove proizvode i teme koje se tiču preduzeća

 

Podaci za ,,marketing opt-in” (korišćenje ličnih podataka u marketinške svrhe) - kad je primenljivo -

 • Pozdrav*, ime*, prezime*, e-mail adresa*, broj telefona u informacije koje dostavite s tim u vezi (ako deo ili u vezi s vašim zahtevima – pogledajte podatke u odeljku 1 a - e)
  • Briga o kupcu: npr. pozivanje na događaje, informacije o (tehničkim) izmenama koje se odnose na moje vozilo/predmetno vozilo ili bilo koje usluge vezane za vozilo, obaveštenja o održavanju / proverama / datumima redovnih servisa ili pomoć prilikom kvara.
  • Informacije za klijenta: Kontaktiranje radi, npr. obaveštavanja o novim i polovnim vozilima, ponudama za lizing i finansiranje, servisiranju kod dilera, proverama i ponudama servisa, okončanju ugovora o finansiranju ili lizingu, kao i merama za kvalitativno unapređenje mog vozila.
  • Reklamiranje: individualno ili personalizovano reklamiranje ponuda, proizvoda i usluga.
  • Ispitivanje zadovoljstva korisnika: Kontaktiranje nakon kupovine / servisa u vezi sa, npr. zadovoljstvom vozilom ili pruženim uslugama.

 

Informacije prikupljene preko kolačića

 • Detaljne informacije naći ćete u Odeljku 7

 

Elementi podataka označeni *, navedeni gore u odeljku 1-4, su obavezni i zahtevani ugovorom. Stoga ste u obavezi da dostavite ove podakte. U slučaju da ne dostavite ove podatke, ne možemo ispuniti vaš zahtev.

 

Na osnovu vašeg korisničkog ponašanja dok pregledate naš vebsajt, može vam se prikazati pridruženi prozor koji nudi probnu vožnju ili vaučer za model koji vas interesuje. Detaljne informacije koje se tiču kolačića pronaći ćete u Odeljku 7.

 

Vaši lični podaci će se u gore navedene svrhe čuvati još dodatne tri godine nakon poslednjeg kontakta s Opelom.

 

Vaši lični podaci navedeni u odeljku 1, biće sačuvani tri godine nakon prestanka ugovornog odnosa. Lični podaci navedeni gore u odeljku 3 biće sačuvani u gore pomenute svrhe još tri godine nakon poslednjeg kontakta sa Opel-om.

 

Primaoci

Vaše lične podatke delimo u dole navedene svrhe, sa sledećim primaocima:

 

Podaci / Svrha(e) / Primalac(i)

 

Identifikacioni i kontakt podaci

 • koji se odnose na: informacije o modelu za koji ste zainteresovani, informacije o konkretnom vozilu, individualne komentare, informacije o finansiranju, odabranog Opel partnera
  • Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika
   • Podaci će biti učinjeni dostupnim Opel Automobile GmbH (Banhofplac, 65423 Riselshajm, Nemačka).
    Mi i Opel Automobile GmbH delimo vaše lične podatke sa zasebno angažovanim obrađivačima (dobavljači IT usluga, istraživanje tržišta i marketinške usluge) kako bismo pomogli da se ispune navedene svrhe.

    

          MRM McCann GmbH
          Großer Hasenpfad 44
          60598 Frankfurt

 

Podaci o flotnom kupcu

 • Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika
  • Naročito, vaše lične podatke delimo sa sledećim pružaocima usluga:

   Conteam Below GmbH
   Am Brand 41
   55116 Mainz

 

Podaci za ,,marketing opt-in” (korišćenje ličnih podataka u marketinške svrhe) - kad je primenljivo -

 • Ispunjenje zahteva klijenta/potencijalnog klijenta, briga o kupcu, informacije za klijenta, reklamiranje, ispitivanje zadovoljstva korisnika
  • Kad je primenljivo, vaše lične podatke delimo i s vašim izabranim Opel partnerom.
  • U svakom slučaju, iznošenje ličnih podataka izvan Republike Srbije u države koje nisu članice Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka Saveta Europe, biće moguće samo nakon dobijanja prethodne dozvole za takvo iznošenje od Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 

3. Upotreba kolačića

Ovaj vebsajt, razmena e-mail poruka, on-line usluge, reklame i interaktivne aplikacije koriste „kolačiće“ radi optimizacije naših usluga.

 

,,Šta je kolačić”?

„Kolačić“ je mala datoteka, po pravilu sačinjena od slova i brojeva, koju posredstvom našeg veb servera šaljemo u datoteku kolačića na pregledaču na hard disku vašeg kompjutera. Glavna svrha kolačića je da omogući našem veb serveru da korisniku predstavi prilagođene Internet stranice koje iskustvo posete Opelovom vebsajtu čine ličnijim i adekvatnijim za individualne potrebe korisnika.

 

Neki kolačići su važni za funkcionisanje ovog vebsajta i automatski se aktiviraju prilikom posete korisnika. Neki kolačići nam omogućuju da korisnicima obezbedimo usluge i funkcije koje najviše odgovaraju njihovim potrebama, kao i da naše usluge prilagodimo njima kako bismo obezbedili lako i brzo funkcionisanje vebsajta.

 

Koje vrste kolačića koristi ovaj vebsajt?

Opel Southeast LLC, Predstavništvo Beograd, Bulevar Mihajla Pupuna 165g, 11000 Beograd, Srbija može koristiti tri vrste kolačića na ovom vebsajtu:

 

Kolačići su kategorisani na sledeći način:

 • Osnovni kolačići
 • Kolačići učinka
 • Trajni kolačići

 

 

Koje vrste kolačića koristi ovaj vebsajt?

Opel Southeast LLC, Predstavništvo Beograd, Bulevar Mihajla Pupuna 165g, 11000 Beograd, Srbija može koristiti tri vrste kolačića na ovom vebsajtu:

Kolačići su kategorisani na sledeći način:

 • Osnovni kolačići
 • Kolačići učinka
 • Trajni kolačići

 

Osnovni kolačići omogućuju našim korisnicima navigaciju vebsajtom i korišćenje opcija. Bez ovih kolačića, nije moguće obezbediti tražene usluge, poput Konfiguratora vozila, funkcije Lokatora dilera ili obrazaca za slanje zahteva.

 

Osnovne kolačiće koristimo da:

 • Omogućimo funkcionisanje Internet stranice i pravilno obavljanje funkcija
 • Vam omogućimo da sačuvate svoj izbor u Konfiguratoru vozila
 • Vam omogućimo planiranje maršrute do najbilžeg dilera u Lokatoru dilera.

 

Kolačići učinka

 

Kolačići učinka prikupljaju informacije o tome kako korisnici koriste naš vebsajt. Oni nam pomažu da poboljšamo funkcionalnost našeg vebsajta, vidimo koje oblasti pobuđuju najviše interesovanja kod naših korinika i da saznamo više o efikasnosti naših reklamnih kampanja. Sve ovo nam pomaže da ponudimo našim korisnicima usluge i funkcije koje će najbolje zadovoljiti njihove potrebe.

 

Kolačiće učinka koristimo da:

 • Izradimo statistiku o tome kako se naš vebsajt koristi
 • Vidimo koliko su efikasne naše reklamne kampanje i
 • Pregledamo ponašanje korisnika koje se ne odnosi na osobe i time poboljšamo naš vebsajt.

 

Neke od kolačića učinka obezbeđuju ovlašćena treća lica, ali ne dozvoljavamo da se kolačići koriste u druge svrhe osim onih gore navedenih.

 

Takozvani ,,Trajni kolačići” pohranjuju se na korisnikovom kompjuteru ili uređaju između sesija pregledača. Koriste se da održe postavke ili željene opcije i poboljšaju korišćenje vebsajta prilikom sledeće posete. Neke od ovih kolačića obezbeđuju ovlašćena treća lica.

 

Trajne kolačiće koristimo da:

 • Obezbedimo na www.opel.rs ponude za koje mislimo da će zanimati naše korisnike
 • Obezbedimo našim medijskim i reklamnim partnerima informacije o vašoj poseti, kako bi mogli da ponude targetirane reklame
 • Podelimo informacije s partnerima koji nude usluge na našem vebsajtu. Informacije se dele samo da bi se obezbedile usluge, proizvodi ili funkcije (npr. funkcija odabira boja u Konfiguratoru vozila) i ne koriste se u druge svrhe.

 

Neke od ,,Trajnih kolačića” obezbeđuju ovlašćena treća lica, ali ne dozvoljavamo da se kolačići koriste u druge svrhe osim onih gore navedenih.

4. Veb monitori i pikseli

Ovaj vebsajt sadrži veb monitore (koji se takođe nazivaju i „piksel pločice“). Veb monitor je često transparentna grafička slika, obično ne veća od 1 piksel x 1 piksel, koja se stavlja na vebsajt ili u e-mail i koristi se za praćenje on‑line ponašanja korisnika koji posećuju vebsajt ili šalju e-mail. Veb monitore koriste tehnologije trećih lica (na ovom vebsajtu tehnologije Adobe Analyticsa), radi praćenja aktivnosti korisnika na našem vebsajtu. Oni omogućavaju praćenje koji kompjuter je pristupio određenom vebsajtu, kada i odakle (na nivou zemlje/grada).

5. Praćenje i analiza

Za konstantnu optimizaciju svoje marketinške komunikacije, Opel koristi analitički softver „ Adobe Analytics” kompanije Adobe Inc. Ovaj softver omogućava praćenje on-line ponašanja u smislu vremena, geografske lokacije i korišćenja ovog vebsajta. Ove informacije se prikupljaju putem piksela i/ili „kolačića“ za praćenje. Informacije koje su prikupljene preko piksela i/ili kolačića za praćenje su anonimne i ne povezuju se s ličnim podacima. Sve informacije koje su potrebne za ovu analizu čuvaju se na serverima kompanije Adobe Systems Incorporated u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Opel neće deliti ove podatke ni sa jednim trećim licem za njihovu nezavisnu upotrebu. Ukoliko se ne slažete s ovim analizama, svoju saglasnost možete ukinuti na sledećoj adresi.

6. Retargetiranje

Korišćenje kolačića za retargetiranje nam omogućuje da ponude učinimo interesantnijim za naše korisnike. Kolačići za retargetiranje su pohranjeni na komputeru ili uređaju korisnika Interneta tokom sesija pregledača. Oni omogućuju reklamiranje Opelovih proizvoda na partnerskim, kao i vebsajtovima društvenih mreža za korisnike koji su pokazali interesovanje za Opelove proizvode.

 

Umetanje ovih reklama je potpuno anonimno i zasnovano je na tehnologiji kolačića. Nikakvi lični podaci (poput IP adrese i sl.) se ne pohranjuju niti se ikakvi korisnički profili kombinuju s vašim ličnim podacima.

 

Takođe, nikakvi korisnički podaci o vama se ne prenose nijednom partnerskom vebsajtu, niti vebsajtu društvenih mreža. Reklamiranje je takođe potpuno anonimno.

7. Kolačići koje koristimo

U ovom odeljku, obavestićemo vas o kolačićima koje koristimo na našem vebsajtu. Ako se ne slažete s postavkama pojedinačnih kolačića, možete deaktivirati konkretan kolačić klikom na naziv kolačića. Ako nema direktnih linkova za deaktivaciju nekih kolačića, možete ograničiti upotrebu kolačića u postavkama vašeg pretraživača, vidite tačku 8.

Kolačići na vebsajtu za desktop uređaje

 

Kolačići: Adform (Email: support@adform.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.

Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili

Provider: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out

 

Kolačići: Google Doubleclick

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: https://www.google.com/policies/privacy

 

Kolačići: Google Adwords

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: https://www.google.com/policies/privacy

 

Kolačići: Addthis (Email: privacy_ww@oracle.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

 

Kolačići: Adobe AudienceManager

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: https://marketing.adobe.com/resources/help/data_security_and_privacy.html


Kolačići: Google Maps

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: https://www.google.com/policies/privacy

 

Kolačići: Tribal Fusion (Email: privacy@exponential.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider:  http://www.tribalfusion.com/info/helpdocs/FAQ.html

 

Kolačići: TowerData (Email: privacyshield@towerdata.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: https://www.towerdata.com/company/privacy_policy

 

Kolačići: Facebook pixel

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o stranicama Opel veb-sajta koju ste posetili i oglasnim kampanjama koje ste pregledali ili kliknuli.
Svrha/e: Ovi kolačići za praćenje on-line reklama prikazuju relevantne on-line reklame na osnovu vaših pregleda i klikova, kao i stranice našeg vebsajta koje ste posetili
Provider: https://www.facebook.com/policy.php

 

Kolačići: Bing

Podaci prikupljeni preko kolačića: Primenjeni kolačići skladište informacije o stranicama našeg sajta koje ste posetili i reklamnim kampanjama koje ste videli ili kliknuli.

Svrha/e: Ove informacije se koriste u pseudonimizovanom obliku za prilagođavanje onlajn reklamnih poruka i iskustava specifičnih za vaše želje.

Provider: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

 

Kolačići:  Twitter

Podaci prikupljeni preko kolačića: Primenjeni kolačići skladište informacije o stranicama našeg sajta koje ste posetili i reklamnim kampanjama koje ste videli ili kliknuli.

Svrha/e: Ove informacije se koriste u pseudonimizovanom obliku za prilagođavanje onlajn reklamnih poruka i iskustava specifičnih za vaše želje.

Provider: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

 

Kolačići: LinkedIn

Podaci prikupljeni preko kolačića: Primenjeni kolačići skladište informacije o stranicama našeg sajta koje ste posetili i reklamnim kampanjama koje ste videli ili kliknuli.

Svrha/e: Ove informacije se koriste u pseudonimizovanom obliku za prilagođavanje onlajn reklamnih poruka i iskustava specifičnih za vaše želje.

Provider: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

 

Kolačići: Google Tag Manager

Podaci prikupljeni preko kolačića: Opel koristi Google Tag Manager da bi upravljaо radom ove veb stranice.

Svrha/e: Google Таg Мenadžer je rešenje za upravljanje oznakama koje prenosе podatke.

Provider: https://www.google.com/policies/privacy

 

- - -

 

Kolačići: Signal (E-mail: privacy@signal.co)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

Provider: https://www.signal.co/privacy-policy/

 

Kolačići: Adobe Analytics

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy/policy.html

 

Kolačići: Adobe SiteCatalyst

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy/policy.html

 

Kolačići: Google Universal Analytics

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

Provider: https://www.google.com/policies/privacy

 

Kolačići:  BlueKai

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi

Provider: https://www.oracle.com/legal/privacy/privacy-policy.html#opt-out

- - -

 

Kolačići:  Sophus3 (Email: contact@sophus3.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju samo informacije o posetama sajta i vremenu otvaranja radi optimizacije veb-stranice, radi bolje funkcionalnosti samog sajta i korisničkog utiska.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za ispitivanje korišćenja našeg vebsajta u svrhu optimizacije

Provider: https://www.sophus3.com/privacy

 

Kolačići: iPerceptions (Email: support@iperceptions.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju samo informacije o posetama sajta i vremenu otvaranja radi optimizacije veb-stranice, radi bolje funkcionalnosti samog sajta i korisničkog utiska.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za ispitivanje korišćenja našeg vebsajta u svrhu optimizacije.

Provider: https://www.iperceptions.com/en/legal/privacy-policy

 

Kolačići: Netmining (Email: privacy@ignitionone.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju samo informacije o posetama sajta i vremenu otvaranja radi optimizacije veb-stranice, radi bolje funkcionalnosti samog sajta i korisničkog utiska.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za ispitivanje korišćenja našeg vebsajta u svrhu optimizacije.

Provider: https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

Kolačić: nm_carusseldwt_opel_rs

Podaci prikupljeni putem kolačića: ID sesije

Namena (е): Ovi kolačići koriste se za ispitivanje upotrebe naše veb lokacije u cilju optimizacije iste.

Dobavljač: Carussel

 

- - -

 

Kolačići: YouTube

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije samo o pregledanim video materijalima i broju prikazivanja u plejeru.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za prikazivanje i puštanje video materijala na našem sajtu.

Provider: https://www.youtube.com/intl/enGB/yt/about/policies/#community-guidelines

 

Kolačići: JW Player

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije samo o pregledanim video materijalima i broju prikazivanja u plejeru.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za prikazivanje i puštanje video materijala na našem sajtu.

Provider: https://www.jwplayer.com/privacy/

 

- - -

 

Kolačići: IgnitionOne (E-mail: privacy@ignitionone.com)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju samo informacije za određene korisnike koji učestvuju u našem programu podele poklon vaučera.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za ispitivanje korišćenja našeg vebsajta da bi se prikazali programi vaučera za određene obrasce korišćenja.

Provider: https://www.ignitionone.com/privacy-policy

- - -

 

Kolačići na vebsajtu za mobilne uređaje

 

Kolačići: FITSID

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o korisnicima u anonimnom obliku.

Svrha/e: Ovaj kolačić indentifikuje korisnika u anonimnom obliku. On sadrži informacije o korisnikovim ličnim postavkama na vebsajtu (jezik, kriterijum za pretragu, konfigurisan model, itd.) i pohranjuje određene interakcijske sekvence da bi obezbedio fleksibilnu navigaciju, kao i navigaciju između pojedinačnih stranica.

 

Kolačići: _pk_id, _pk_ref, _pk_ses (Matamo)

Podaci prikupljeni preko kolačića: Da biste pratili posetioce, Matomo (Piwik) po zadatim postavkama koristi kolačiće 1ve partije, postavljene na domenu vašeg veb sajta. Kolačići kreirani od Matomo počinju sa: _pk_ref, _pk_cvar, _pk_id, _pk_ses. Kada koristite Heatmap & Session Recording plugin

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste za brojanje posetilaca na našoj veb stranici i za merenje načina korišćenja veb sajta

Provider: https://matomo.org/faq/general/faq_146/

 

- - -

 

Kolačići: lgin

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: lastUrl

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s*

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_cpc

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_fid

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_nr

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_ppv

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_sq

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_vi

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_nr1

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

Kolačići: s_nr2

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o kretanju korisnika kroz veb-lokacije na našem sajtu.

Svrha/e: Ovi kolačići čuvaju informacije o tome kako posetioci koriste naš vebsajt za mobilne uređaje i pomažu nam da progresivno razvijamo naš vebsajt za mobilne uređaje prema vašim interesovanjima.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

- - -

 

Kolačići: S_cc

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići prikupljaju informacije o mogućnostima prihvatanja kolačića u veb pregledaču.

Svrha/e: Ovaj kolačić označava da su kolačići omogućeni u vašem pregledaču.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy.html

 

- - -

 

Kolačići: Adobe SiteCatalyst

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi.

Provider: https://www.adobe.com/rs/privacy/policy.html

 

Kolačići: Netmining

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi.

Provider: https://www.ignitionone.com/privacy-policy/

 

Kolačići:  Signal

Podaci prikupljeni preko kolačića: Ovi kolačići omogućavaju da pratimo posete i konverzije vebsajta, kako korisnici koriste veb-lokaciju i kako su došli do n aše veb-lokacije.

Svrha/e: Ovi kolačići se koriste da izbroje posetioce našeg vebsajta i izmere kako se vebsajt koristi.

Provider:  https://www.signal.co/privacy-policy/

 

Kolačići: Tag Inspector

Podaci prikupljeni preko kolačića: Tag Inspector može prikupljati psuedomizovane lične podatke tokom testiranja i provere valjanosti prikupljanja podataka i neovlašcćenog ponašanja oznaka na ovoj veb stranici. Ovi podaci se koriste za identifikaciju uslova pod kojima se neovlašcćeno ponašanje dešava radi brze i efikasne sanacije svih problema prilikom prikupljanja podataka.

Primena prikupljenih podataka: Testiranje i provera valjanosti pravilnog ponašanja oznaka na veb stranici.

Pravila o zaštiti privatnosti provajdera ovog kolačića: https://app.taginspector.com/privacy_policy

Dozvoli ili blokiraj kolačić: https://app.taginspector.com/opt_out

 

Kolačić: TV Squared (WyWy)

Podaci prikupljeni preko kolačića: usluge dodeljene TV-u.

Primena prikupljenih podataka: U svrhu prikupljanja rezultata preko portala TV Squared koji se odnose na jednu ili više kampanja koje omogućuju Opelu (i njegovoj agenciji) merenje i optimizaciju performansi Opelovog reklamiranja na TV-u i kreiranja anonimizacije i agregacije takvih podataka.

Pravila o zaštiti privatnosti provajdera ovog kolačića: https://tvsquared.com/privacy-policy/

Dozvoli ili blokiraj kolačić: https://tvsquared.com/privacy-policy/

 

Ime kolačića: AppNexus
Podaci prikupljeni kolačićima: Informacije o stranicama našeg sajta koje ste posetili i informacije o kampanjama koje ste videli ili na koje ste kliknuli.
Korišćenje prikupljenih podataka: Prikupljene informacije biće korišćene u pseudonimizovanoj formi kako bismo Vam omogućili prilagođeno iskustvo, na osnovu Vaših preferenci na našem sajtu i u okviru naše online kampanje.
Politika privatnosti Provajdera Kolačića: https://www.appnexus.com/en/company/privacy-policy/display.html?nodeId=3312401 
Dozvoliti ili blokirati kolačiće: https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy-de1#choices

 

Ime kolačića: [m] Insights Pixel

Podaci prikupljeni kolačićima: ID kolačića/uređaja; URL stranice/App Id; String Korisničkog Agenta; IP Adresa; Vreme; Tag Makroi (kao što je dogovoreno između Stellantis i Mediacom); ID Advertajzera.
Korišćenje prikupljenih podataka: Prikupljeni podaci omogućavaju agenciji / klijentu da saznaju nešto više o osobinama posetilaca. Ovi podaci mogu biti korišćeni za retargetiranje segmenata za aktivaciju ili kao osnova za modeliranje.
Politika privatnosti Provajdera Kolačića: https://www.groupm.com/mplatform-privacy-notice
Dozvoliti ili blokirati kolačiće: https://www.groupm.com/mplatform-privacy-notice

8. Omogućavanje i blokiranje kolačića i sličnih tehnologija

Meni za „Pomoć” na traci s menijem na Internet pregledaču vašeg kompjutera govori korisnicima:

 

 • kako da spreče prihvatanje novih kolačića u pretraživaču;
 • kako da podese pretraživač da ih obaveštava kad dobiju novi kolačić;
 • kako da u potpunosti blokiraju kolačiće.

 

Ako su kolačići blokirani, veliki deo sadržaja na www.opel.rs će takođe biti blokiran, poput Lokatora dilera ili Konfiguratora vozila, a ponude bitne za korisnika možda neće biti tačno prikazane. Da bi se ovo sprečilo, predlažemo da kolačići budu omogućeni.

 

Na Internetu postoji veliki broj publikacija o kolačićima, ako želite da se podrobnije obavestite. Možete npr. pogledati: http://www.allaboutcookies.org

9. Interakcija s društvenim mrežama

Briga o kupcu i podrška preko društvenih mreža

 

Opel Southeast LLC, Predstavništvo Beograd, Bulevar Mihajla Pupuna 165g, 11000 Beograd, Srbija možete kontaktirati i preko naših društvenih mreža. Npr. ako nam pošaljete poruku ili postavite nešto na našim društvenim mrežama, možemo upotrebiti informaciju iz vaše poruke ili posta da nastavimo komunikaciju s vama o temi za koju ste nas kontaktirali preko društvene mreže koju ste koristili. Da bismo vam pružili podršku koju tražite, možemo vas zamoliti da preko direktne ili privatne poruke dostavite dodatne informacije poput detalja o konkretnom problemu, imena, e-maila, broja šasije, telefona, lokacije (grad/država) i/ili marke, modela i godine proizvodnje vozila. Informacije koje nam prosledite neće biti upotrebljene za direktan marketing; istraživanje tržišta za poboljšanje usluge i proizvoda biće sprovedeno samo na osnovu zbirnih (anonimnih) podataka.

 

Napominjemo da u svom postu ili poruci ne treba da navodite nikakve osetljive podatke (poput informacija o rasnom ili etničkom poreklu, političkim opredeljenjima, verskim ili filosofskim uverenjima ili zdravstvenom stanju). Takođe, imajte na umu da ono što postavite na javnim društvenim mrežama svako može pročitati.

 

 

Linkovi ka društvenim mrežama / Dodatne komponente na društvenim mrežama

 

Naša Internet stranica uključuje linkove ka društvenim mrežama.

Da bismo zaštitili vaše lične podatke prilikom posete našem vebsajtu, ne koristimo društvene dodatne komponente. Umesto toga, u naš vebsajt su ugrađeni HTML linkovi koji omogućuju lako deljenje na platformama društvenih mreža. Ugrađivanje linka sprečava direktnu vezu s različitim serverima društvenih mreža prilikom otvaranja stranice s našeg vebsajta. Kad klikntete na neki od tastera, otvara se prozor pregledača i usmerava korisnika ka konkretnom uslužnom vebsajtu na kojem se, (nakon prijave) može npr. koristiti taster ,,Like” ili ,,Share”.

 

Više informacija o svrsi i obimu obrade podataka, kao i daljem korišćenju vaših ličnih podataka od strane provajdera i njihovih vebsajtova, te vaša prava i eventualna podešavanja da biste zaštitili svoju privatnost, naći ćete u informacijama o zaštiti podataka konkretnog dobavljača usluga.

 

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
Twitter: https://twitter.com/privacy
Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388
You Tube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/impressum

10. Vaša prava

Kao nosilac podataka imate pravo na obaveštenje o obradi Vaših podataka, pravo pristupa i uvida, pravo kopiranja, pravo ažuriranja, pravo na ispravaku, pravo na brisanje (pravo na zaborav), pravo na ograničenje obrade, odnosno pravo na prekid i privremenu obustavu obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo prigovora na obradu ličnih podataka o vama zasnovano na Članu 6 (1) e) ili f) GDPR-a ili mesta gde se lični podaci obrađuju u svrhu direktnog marketinga, u skladu s važećim zakonom.

 

Molimo da imate u vidu da su gore navedena prava ograničena zakonom i da ih moramo ispuniti samo pod određenim uslovima.

 

Na zahtev možemo ažurirati vaše lične podatke kao odgovoran rukovalac u bilo kojem trenutku (npr. promeniti vašu adresu).

 

Ako želite da potražujete gore navedena prava, molimo kontaktirajte poštom Opel Partnera odnosno Opel Predstavništvo Beograd, na kontakt adrese kako je to gore navedeno.

 

Da biste ostvarili svoje pravo na podnošenje žalbe (član 38 ZZPL i član 77 GDPR-a) molimo kontaktirajte Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Bulevar kralja Aleksandra br.15, 11000 Beograd, www.poverenik.rs

 

Pravo na povlačenje saglasnosti

 

Imate pravo da u bilo kom trenutku povučete datu saglasnost za ovo treba da nam pošaljete e-mail na adresu na: privacyrights-opel@mpsa.com. Povlačenje saglasnosti ne utiče na zakonitost obrade podataka na osnovu saglasnosti date pre njenog povlačenja.

11. Izmene u pravilima o zaštiti privatnosti

Sve buduće izmene u našim Pravilima o zaštiti privatnosti biće objavljene na ovom vebsajtu. Stoga bi trebalo povremeno da proveravate da li je došlo do izmena u našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

12. Kontaktirajte nas

Ukoliko imate pitanja za naše stručnjake za zaštitu ličnih podataka, molimo vas da Vaš upit pošaljete na: Opel Southeast Europe LLC, Predstavništvo Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165g, 11000 Beograd, Srbija.

 

Potpuni podaci o kompaniji nalaze se u Pravnom obaveštenju.