Skip To Content
Karakteristike

Novi Opel Grandland

Dizajn

Ambiciozan i hrabar
Vreme tipičnog je prošlo. Opelova smela i čista filozofija dizajna transformisala je novi Opel Grandland u SUV kao nijedan drugi. Upadljivo sportska estetika kombinuje se sa preciznim nemačkim linijama da bi stvorila jedinstveno prisustvo na putu. Ovo je SUV koji je otišao daleko od uobičajenog. 
Fokus baš gde treba da bude
Unutar novog Opel Grandlanda otkrićete zadivljujući Pure Panel displej. Ovo radikalno digitalno ponovno izmišljanje doživljaja vožnje pročišćava i pojednostavljuje preopterećenje informacijama tipično za većinu SUV vozila. Umesto toga, Opel Grandland na divan način pojednostavljuje sve svoje podatke da bi mu dao digitalnu detoksikaciju koja eliminiše nered, buku i ometanje. 
Od glave do pete
Kada kažemo da za novi Opel Grandland nema ništa tipično, mislimo to. Sve o najnovijem dodatku smele i čiste Opelove porodice razmotreno je i oblikovano do najsitnijih detalja i sportskih upečatljivih lakih aluminijumskih točkova, dostupnih u 17 ”18” 19 ”.
 
Okretanje za njim će postati tipično
Niste tipični ... pa zašto bi onda bio SUV koji vozite? Ponovo otkrijte svoju jedinstvenu individualnost dok istražujete dvobojne kombinacije krova i karoserije novog Grandland Hibrid-a, kojima se zagarantovano okreću glave svaki put kada pokrenete automobil.
 
Više od imena
Ažurirana oznaka Grandlanda jasan je dokaz čistog, smelo osveženog dizajna koji je prisutan na pravi način, iako je Opelov vodeći SUV. Više nego samo natpisna pločica, to je nagoveštaj neverovatne pogonske tehnologije koja čeka ispod haube i pregled snage koja je spremna za puštanje u rad. Ako tražite znak da je vožnja ušla u potpuno novo Grand doba, to je to.
 
Lice budućnosti
Iz svakog ugla, novi Opel Grandland izdvaja se iz mase i ima odvažne izbore dizajna, progresivne naglaske karakteristika i inovativnu tehnologiju koja to čini sa poverenjem. Od vrha sjajnog ikonskog Opel Vizor-a do krajeva izvajanih LED-zadnjih svetla, uvek možete još više otkriti sa Grandlandom.
 

Bezbednost i inovacije

Intelli-Lux LED Pixel svetlo

Predstavljamo revolucionarna prednja svetla Intelli-Lux LED® Pixel Light– sledeći korak u tehnologiji farova. Ovaj najbolji sistem u klasi poboljšava noćnu vidljivost sa trajnim dugim svetlima bez odsjaja kako bi se izbeglo zaslepljivanje vozača koji dolaze u susret. Svaki far se sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju uslovima saobraćaja automatskim isključivanjem pojedinih jedinica.

 

 

1 Dostupnost zavisi od ponude

 
Noćni vid

Obično vam samo farovi pomažu da vidite kada vozite u mraku. Od sada je to naša najnovija inovacija u noćnoj vožnji, Night Vision1. Napredna infracrvena kamera značajno poboljšava vidljivost svega što je ispred 300 m ispred, izvan uobičajenog dometa farova, a u mraku će otkriti pešake ili životinje i prikazati video direktno na digitalni klaster. Ako se nešto približi, tada se aktivira i sistem automatskog kočenja u nuždi. Dakle, kada govorite o sigurnijoj noćnoj vožnji, nova Grandland definitivno nije vaš tipični SUV.

 

1Dostupnost zavisi od ponude. Opelovi sistemi za pomoć vozaču namenjeni su za podršku vozaču u okviru ograničenja koja su svojstvena sistemu. Vozač ostaje odgovoran za vozački zadatak

 
Automatsko hitno kočenje

Sistem1 zvučno upozorava vozača na opasne situacije koje predstoje. Ako se drugi automobil ili pešak previše približe, usporava ili zaustavlja vozilo.

 

 

1Automatsko kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka radi automatski iznad 5 km / h i ispod 140 km / h. Od 5 do 30 km / h pokazatelj usporavanja radi smanjenja udarne brzine sudara je 0,9 g. Sa 30 na 140 km / h sistem smanjuje brzinu za maksimalno 50 km / h. Iznad ovog praga, vozač mora sam da se zakoči da bi dodatno smanjio brzinu. Raspon operativne brzine automatskog kočenja u nuždi sa otkrivanjem pešaka zavisi od otkrivene prepreke (mobilna prepreka: od 5 do 140 km / h; fiksna prepreka: od 5 do 80 km / h; pešak: od 5 do 60 km / h). Opelovi sistemi za pomoć vozaču namenjeni su za podršku vozaču u okviru ograničenja koja su svojstvena sistemu. Vozač ostaje odgovoran za vozački zadatak

 
Napredna pomoć pri parkiranju1

Grandland Hibrid će vam otkriti mesto, a zatim vas usmeriti. Sve što treba da uradite je da ubrzate i pritisnete kočnice. To je pametan potez.

 

1Dostupnost zavisi od ponude. Opelovi sistemi za pomoć vozaču namenjeni su za podršku vozaču u okviru ograničenja koja su svojstvena sistemu. Vozač ostaje odgovoran za vozački zadatak

 

 

 
360° kamera

Vidite više nego što biste obično videli s punim samopouzdanjem, čak i u zatvorenim prostorima. Naša napredna kamera od 360 °1 otkriva predmete koji vam stoje na putu dok vidite šta se dešava na ekranu - čineći parkiranje i podupiranje laganim.

 

1Dostupnost zavisi od ponude.

 
Pomoć za ostajanje u traci1

Uživajte u većem nivou bezbednosti i svesti tokom vožnje. Lane Keep Assist (LKA)1,2 aktivno reaguje na opasnu vožnju nežnim upravljanjem2 vozilom nazad u traku. Lane Departure Warning (LDP)3 vas upozorava da ste nenamerno napustili označenu traku.

 

1 Opciono.

2 Ruke moraju ostati na volanu tokom upotrebe.

3 Opel sistemi za pomoć vozaču su namenjeni da podrže vozača u okviru ograničenja svojstvenih sistemu. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.

 
Highway Integration Assist

Highway Integration Assist1 je inovativna sinergija Grandlandovih sistema, kombinujući napredni tempomat, funkciju Stop-and-Go i Lane Keep Assist. Radi kao poluautomatski sistem koji vam pomaže da se integrišete na autoput, pratite određenu traku ili pratite vozilo ispred. Možete ponovo preuzeti kontrolu nad sistemom u bilo kom trenutku jednostavnim pomeranjem volana.

 

1 Opciono, zahteva 8-stepeni automatski menjač.

 

Premium komfor

Ergonomska aktivna sedišta

Zaboravite tipičan bol u leđima koji osećate na dugim putovanjima, ergonomska aktivna prednja sedišta, sertifikovana od strane Kampanje za zdravija leđa (AGR)1, nude vrhunska sedišta za duga putovanja.

 

 • Opušten položaj sedenja
 • Podesivo na 16 načina2
 • Luksuzna kožna presvlaka2
 • Funkcije grejanja i ventilacije21 Dostupnost zavisi od ponude. Sertifikat je pečat kvaliteta koji dodeljuje nezavisna komisija za testiranje sastavljena od stručnjaka iz različitih medicinskih disciplina.

2 Opciono na odabranim nivoima opreme.

 
Grejne karakteristike

Pobedite hladnoću pomoću ovih grejnih funkcija:

 

 • Grejanje prednjih i zadnjih sedišta1. Priuštite sebi i svojim putnicima toplo sedište.
 • Grejač volana1. Pritisnite dugme i vaš volan će vam zagrejati ruke.
 • Thermatec grejano vetrobransko staklo1. Gledajte kako se led brzo topi.
 • Grejani spoljni retrovizori1. Nema više struganja leda. Začas dobijete jasan pogled.


1Dostupnost zavisi od ponude.

 
Prtljažnik1 sa otvaranjem na nožni senzor

Zašto otvoriti prtljažnik na tipičan način? Prtljažnik1 sa otvaranjem na nožni senzor otvara se brzo i lako, bilo zamahom noge ispod zadnjeg odbojnika ili pritiskom na dugme.

 

1Dostupnost u zavisnosti od ponude.

 

Povezanost

Infozabava1

Novi Grandland sadrži naš najnoviji potpuno digitalni Pure Panel. U kompletu sa do 7"" multimedijalnim i 10"" navigacionim ekranima osetljivim na dodir, jednostavno je ostati povezan i zabaviti se. Lako je neprimetno povezati svoj pametni telefon preko Apple CarPlay-a 1,3 ili Android Auto™2,3 za mape, usluge za razmenu poruka i audio striming preko šest vrhunski podešenih zvučnika.

 

 • AM/FM i DAB radio
 • Strimovanje zvuka i hands-free pozivanje preko Bluetooth-a
 • Reprodukcija muzike preko USB interfejsa
 • Upravljanje glasom sa povezanog pametnog telefona
1Apple CarPlay i Apple Siri su registrovani zaštitni znaci kompanije Apple Inc., registrovani u SAD i drugim zemljama.

2Android Auto je registrovani zaštitni znak kompanije Google Inc.

3Kompatibilnost i određene funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od tipa uređaja i verzije operativnog sistema. Da biste proverili kompatibilnost svog uređaja, idite na www.apple.com ili www.android.com ili kontaktirajte svog Opel prodavca.

4Bluetooth® je registrovani zaštitni znak kompanije Bluetooth SIG inc.

 
Navigacija

Posetite mesta na koja obično ne biste išli. Evropski kontinent vam je na dohvat ruke sa integrisanom 3D mapom preko Multimedia Navi Pro sa ekranom osetljivim na dodir od 10 inča, uključujući usluge Live Navigation i Live Navigation Plus1,2.

 

 • Dinamička 3D navigacija sa onlajn saobraćajnom uslugom preko OPELCONNECT-a
 • Evropska integrisana baza podataka karata
 • POI i karakteristike srednjeg odredišta
 • Glasovna kontrola za navigaciju, audio i telefon
 

1 Usluge navigacije uživo uključuju saobraćaj na mreži, cene goriva, informacije o parkingu, onlajn pretragu POI, onlajn pretragu POI stanica za punjenje, upozorenja o vremenu i bezbednosti na putevima (nije dostupno u Nemačkoj ili Švajcarskoj)

2 Usluge navigacije uživo obuhvataju saobraćaj na mreži, cene goriva, informacije o parkingu, onlajn pretragu POI, onlajn pretragu POI stanica za punjenje, upozorenja o vremenu i bezbednosti na putevima (nije dostupno u Nemačkoj ili Švajcarskoj) Live Navigation/Live Navigation Plus usluge su uključene 3 godine a nakon toga podležu dodatnoj pretplati. Dostupnost i obim usluge razlikuju se od vozila do vozila i od zemlje do zemlje.

 

 
Bežično punjenje

Nisu potrebni kablovi sa induktivnim bežičnim sistemom punjenja Grandland1.

 

 • Bežično punjenje postoji kao pomoć kod hronično nedovoljno napunjenih telefona.
 • Dostupno za upotrebu sa odabranim pametnim telefonima.
 
Napomena: za punjenje nekih pametnih telefona možda će biti potrebna integrisana zavojnica.

1Dostupnost zavisi od ponude. Samo za uređaje sa omogućenim PMA ili KI. Da biste proverili kompatibilnost svog uređaja, obratite se svom Opel prodavcu.
 

Dinamika vožnje

Motori
Doživite snagu i kontrolu od trenutka kada pokrenete motor sa robusnim performansama Opel Grandland-a. Tehnološki poboljšani pogonski agregati dostupni su uz vaš izbor motora, uključujući reaktivni 1.2 Direct Injection benzin i snažni 1.5 Turbo Diesel, koji proizvode 96 kV / 130 ks. 
Efikasnost
Sportska paleta Opel Grandland-a sa visokim efikasnošću turbo motora sa malim trenjem pruža vam izbor ručnih ili svilenkasto glatkih 8-stepenih automatskih menjača, a sve sa naprednim Start / Stop pogonima koji štede gorivo. Svi dizel motori imaju tehnologiju za kontrolu emisije sledeće generacije.
 
IntelliGrip
Moć nije korisna bez kontrole. IntelliGrip stavlja snagu koju pruža Opel Grandlandov dinamički pogonski sklop tačno tamo gde treba da bude za bolje prianjanje u teškim uslovima i nula okretanja točkova. Ovaj pametni sistem omogućava optimalnu vuču i stabilnost na različitim vrstama podloga, automatski prilagođavajući raspodelu obrtnog momenta točkovima i menjajući podešavanja elektronskog programa stabilnosti. Vozači mogu unapred da podese IntelliGrip za blato, sneg ili pesak pomoću jednostavnog okretnog točkića na centralnoj konzoli - ili ga ostave u normalnom režimu kako bi omogućili IntelliGrip-u da nadgleda situaciju dok uživate u bezbednijoj, opuštenijoj vožnji gradom i autoputem. 

Opel+ dodaci

Udovoljavanje vašim individualnim potrebama

Izrazite se originalnom Opel + dodatnom opremom i iskoristite maksimum od svog Grandland-a. Dizajniran i testiran za vaš Opel.
Kutija za krov
Prikaži detalje
Zaštita od prskanja
Prikaži detalje