Skip To Content
Karakteristike

Ovo je novi Crossland

Izabrati njega je veliki bonus

Dizajn

Spoljašnjost
Novi Crossland dokazuje svoj unapredjeni izgled. Dizajniran je na nemački način za potrebe vašeg užurbanog svakodnevnog načina života i za vaše sledeće avanture. 
Unutrašnjost

Izgled prostrane i praktične kabine je takav da niko ne ostaje ravnodušan. Uživajte u vrhunskoj udobnosti u Alcantara sedištima1, intuitivnom upravljanju i tipičnom SUV izdignutom polоžaju sedenja.

 

1 Opciono

 
Izgled zadnjeg dela vozila
Tamna boja LED zadnjih svetala pojačava stil i vidljivost i čini deo dizajna krila sa Opelovim potpisom. Akcenti crnih vrata visokog sjaja i nov znak vizuelno spuštaju automobil ističući širok i snažan stav novog Crosslanda. 
Točkovi
Crosslandov novi izgled samouvereno je spreman za svakodnevnu avanturu - i postaje još bolji kada ga prilagodite sebi. Širok izbor dizajnerskih točkova znači da su bez obzira na vaš stil, dostupni od elegantnih verzija do verzija privlačnog izgleda, a to dovodi do toga da je Crossland stvoren za vas. 
Panoramski i dvobojni krov

Plutajući krov je dostupan u Crna Diamond ili Bela Jade boji kako bi se poboljšao uzbudljiv vizuelni profil Crosslanda. Nadogradite ga na panoramski stakleni krov1 za vrhunsko iskustvo vožnje obasjano suncem.

 

1 Opciono, u zavisnosti od boje karoserije i nivoa opreme.

 

Bezbednost i inovacije

AFL-LED farovi
Potpuno upravljajte putem i vozite sigurnije. AFL-LED farovi u velikoj meri poboljšavaju vidljivost u svim uslovima, pa čak i automatski gase duga svetla da se nikada ne zaslepi drugi vozač i proširuju pokrivenost osvetljenja kako bi se osvetleli uglovi pri skretanju. Za toliko bolje će se videti i bićete viđeni u Crosslandu. 
180 ° zadnja panorama kamera
Sa Crosslandovom panoramskom kamerom za zadnji pogled nikada više nećete morate da se okrećete na svom sedištu. Ova pametna kamera od 180 ° omogućava izuzetno jasan i  širok prikaz na vašoj kontrolnoj tabli, tako da možete da vidite svoje mrtve uglove, proveravate prepreke i izbegavate opasnosti tokom parkiranja.  
Kočenje
Opelova tehnologija daje vam samopouzdanje da budete spremni gde god vas put odvede, budući da je mnogo sigurnija za vas i druge. Sistem automatskog hitnog kočenja1 neprestano detektuje pešake i druga vozila koja ste možda prevideli, upozorava i automatski koči u slučaju da ne reagujete kako biste smanjili rizik i ozbiljnost sudara. 
1 Opciono. Radi automatski iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Od 5 do 30 km/h pokazatelj usporavanja za smanjenje udarne brzine sudara je 0,9 g. Od 30 na 85 km/ h sistem smanjuje brzinu za maksimalno 22 km/h. Nakon ovog praga, vozač mora sam da  zakoči da bi dodatno smanjio brzinu. Opseg operativne brzine AEBPD zavisi od otkrivene prepreke (pokretni cilj: od 5 do 85 km / h; fiksni cilj: od 5 do 80 km / h; pešački: od 5 do 60 km / h). Opelovi sistemi za pomoć vozaču namenjeni su za podršku vozaču u okviru stalnih ograničenja sistema.
Head-Up Display
Head-up ekran prikazuje bitne informacije, poput brzine, upozorenja na kontrolnoj tabli i saobraćajnih znakova direktno u vašem vidokrugu - tako da možete zadržati fokus na putu sa minimalnim ometanjem. 
IntelliGrip
Snaga nije korisna bez kontrole. IntelliGrip daje snagu koju isporučuje Crosslandov dinamički pogonski sklop tačno tamo gde treba radi postizanja izvrsnih performansi i nultog okretanja točka. Ovaj pametni sistem omogućava optimalnu vuču i stabilnost na svim vrstama puteva, automatski prilagođavajući raspodelu obrtnog momenta točkovima i menjajući ESP (Electronic Stability Program) podešavanja. Vozači mogu unapred podesiti IntelliGrip za blato, sneg ili pesak jednostavnim okretanjem točkića na centralnoj konzoli - ili ga ostaviti u normalnom režimu kako bi mogao da nadgleda situaciju dok uživate u sigurnijoj i opuštenijoj vožnji u gradu i na autoputu. 
Automatic Park Assistant
Omogućite parkiranje bez napora pomoću Crosslandovih sistema za pomoć vozaču koji vas vode čak i do najmanjih mesta. Automatski pomoćnik za parkiranje skenira prostor senzorima i autonomno usmerava vozilo na mesto, dok vi samo vodite računa o promeni gasa, kočnice i brzine. Kad završite, može vas usmeriti natrag na put. 

Premium komfor

Raznovrsnost
Crossland ima sav potreban prostor. Kabina je beskrajno prilagodljiva vašem životnom stilu, nudeći izuzetnu svestranost i prostor za odlaganje SUV modela bez obzira na to što vaš dan donosi. Sa kapacitetom prtljažnika od 410 litara, koji se može proširiti do 1.255 litara, Crossland pruža jednu od najvećih i najfleksibilnijih nosivosti u svojoj klasi. 
Klizna zadnja sedišta
Ako se vaš dan pokaže zahtevnijim nego obično, Crosslanda možete učiniti još prostranijim. Zadnja sedišta se mogu pomerati i sklopiva su u odnosu 40/60, dvostruki nasloni za ruke mogu se okrenuti za prevoz dužih predmeta, a dno prtljažnika se može  podesiti po visini. 
Ergonomski sertifikovano AGR sedište
Crosslandova ergonomska aktivna sedišta kompanije AGR zavrednjuju (Kampanja za zdravije leđa1) pečat kvaliteta. Sa 16 opcija podešavanja, uključujući naslone za glavu, elektronski podesivi potporni deo za potkolenicu i proširivi oslonac za butine, ova sedišta podržavaju zdrav položaj u vožnji. 

1 Kampanja za zdravija leđa (AGR) je nezavisno udruženje u Nemačkoj

podržano od strane lekara i terapeuta. Od 1995. godine AGR sprovodi opsežno istraživanje prevencije povreda leđa i suočavanja sa raširenim stanjem bolova u leđima. Oznaka AGR potvrđuje da nova Crosslandova ergonomski sertifikovana AGR sedišta zadovoljavaju i najviše nemačke standarde, osiguravajući da leđa vozača i putnika budu na prvom mestu.

Toplotne karakteristike
U hladnim danima prednja sedišta Crosslanda mogu se podesiti na tri nivoa grejanja, dok vozač uživa u udobnosti i pogodnosti grejanja upravljača i vetrobranskog stakla. 

Konekcija

Infotainment
Budite u toku, kontrolišite i zabavljajte se gde god da se uputite. Obogatite putovanje zvukom sa Radio 4.0 IntelliLink i konekcijom uređaja preko Bluetooth®-a, Apple CarPlay -a ili Android Auto-a, tako što možete razgovarati, slati poruke i uživati dok ruke sigurno držite  za upravljačem, a oči na putu. 
Navigacija
Bez obzira da li ste na putu koju ste prešli stotinu puta ili istražujete novu teritoriju, Crosslandov Navi 5.0 IntelliLink paket će vam pomoći da sigurno i lako dođete do svakog odredišta jednostavnim, intuitivnim detaljnim navođenjem. 
Bežično punjenje
Integrisani bežični punjač1 pruža vam mobilnost bez nereda. 
1 Opciono. Možda će vam trebati dodatak za pametni telefon. Indukciono punjenje samo sa pametnim telefonima kompatibilnim sa PMA ili Qi. Da biste proverili kompatibilnost, obratite se svom Opel prodavcu.

Dinamika vožnje

Motori
Baš kao što novi izgled Crosslanda ruši pravilo da SUV-ovi ne mogu biti prelepo elegantni, Opelovi visokoefikasni motori definišu to koliko vožnja u SUV modelu može da bude dinamična.  
1.2-benzinski motor isporučuje 61 kw (83 ks), dok 1.2 Turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem isporučuje 81 kw (110 ks) ili 96 kw (130 ks). Snažno efikasni 1,5-dizel motor pruža 81 kw (110 ks) ili 88 kw (120 ks). Koji god pogonski sklop najbolje odgovara vašim svakodnevnim potrebama, na svakom koraku možete očekivati uzbudljive performanse i samopouzdanu kontrolu.
Menjači
U Crosslandu ćete jednako glatko menjati brzine tokom čak i najdinamičnijeg manevrisanja sa 5- / 6-stepenim ručnim ili 6-stepenim Quickshift automatskim menjačem. 
Emisija
Crossland je uvek bio u prvom planu Opelove posvećenosti ispunjavanja i poboljšanja svih budućih evropskih standarda o emisijama. Napredni pogonski agregati, tehnologije za smanjenje emisija i funkcije za povećanje efikasnosti, kao što su Start / Stop motori, znače manju potrošnju goriva. 

Dodatna oprema Opel+

Samo za vas

S Opelovom originalnom dodatnom opremom možete istaći svoju ličnosti i izvući maksimum iz svog Crossland.

 

Slike se mogu neznatno razlikovati od konkretnog proizvoda.

Neklizajući pragovi
Prikaži detalje
Zaštita zadnjeg branika
Prikaži detalje
Pregrada  za tovarni prostor
Prikaži detalje
Nosač kuke 
Prikaži detalje
Baza krovnog nosača
Prikaži detalje
FlexConnect držač za tablet
Prikaži detalje

Šta je sledeće?