Innovation - Pioneering Technologies
Innovation - Flex Floor system

Flex Floor sistem

Fleksibilan je, praktičan i štiti vašu kičmu: Flex Floor sistem još više olakšava utovar vašeg Opela.

Saznajte više od Flex Floor sistemu
Innovation - SAFETEC® Safety System

Safetec® bezbednosni sistem

Ohrabrujuća celokupna zaštita: veliki broj aktivnih i pasivnih mera obezbeđuje sveobuhvatnu bezbednost vozača i putnika.

Saznajte više o Safetec® bezbednosnom sistemu
Innovation - Watt’s Link Rear Axle Construction

Konstrukcija zadnje osovine sa Wattovom vezom

Zadnja compound-crank osovina je ojačana vešto pozicioniranom Wattovom vezom kako bi se obezbedio odličan učinak na svakom putu.

Saznajte više o konstrukciji zadnje osovine sa Wattovom vezom

BUDUĆNOST MOBILNOST JE POČELA.

Električna energija, vodonik i drugo – mi stvaramo budućnost mobilnosti koja je ekološka i održiva sa inovativnim tehnologijama i pionirskim konceptima.


Enlarge

HydroGen4: automobil sa gorivnim ćelijama na vodonik sa nultom emisijom

HydroGen4 automobil – četvrta generacija vozila sa pogonom na gorivne ćelije – je rezultat više od deset godina istraživanja gorivnih ćelija i vodonika. Njena napredna tehnologija predstavlja ostvarenjen sna: umesto sagorevanja koristi elektrihemijsku reakciju da napaja električni pogon. Vodena para je sve što izlazi iz izduvne cevi - HydroGen4 ne proizvodi štetnu emisiju.

Performanse njegovog motora dokazuju vrednost ove inovativne tehnologije: 73 kW (100 ks), 0 do 100 km/h za 12 sekundi i maksimalna brzina od 160 km/h. Ima domet od 340 km i dolazi sa rezervnom baterijom od 1,8 kWh.

HydroGen4 je već podvrgnut uspešnim testiranjima u realnom okruženju na putevima Berlina. Do današnjeg dana, kupci koji učestvuju u testiranju prešli su preko 80.000 km u svakodnevnoj upotrebi.


Enlarge

Priuštiva vožnja na električni pogon

Poznat kao RAK e, Opelov radikalni koncept stavlja akcenat na minimalne troškove energije i masu, pored otvaranja novog poglavlja na polju kretanja na električni pogon. Namenjen mladim vozačima, RAK e ima nultu emisiju izduvnih gasova, autonomiju od 100 km i maksimalnu brzinu od 120 km/h. Sa svojih 380 kg, njegova ukupna masa je trećina mase standardnog malog automobila, a projektovan je tako da bude priuštiv čak i veoma mladim vozačima.