Skip To Content
Karakteristike

Elegantan dizajn i funkcionalnost

Fleksibilnost

Do 9 sedišta
Zafira-e Life postavlja standarde u svojoj klasi kad je reč o fleksibilnosti u svakodnevnoj vožnji. 
U zavisnosti od potreba vaše porodice ili posla, možete zahtevati Zafiru-e Life s maksimalno 9 sedišta. Pa, bilo da ste krenuli na plažu ili ste domaćin nekog skupa, ima mesta za sve.
Opcije za sedenje
Zafira-e Life je sinonim za fleksibilnost i komfor. Sedišta drugog i trećeg reda se klizno pomeraju unapred ili unazad, stvarajući dodatni prostor za noge. 
 Sklopite ili uklonite sedišta kako biste dobili dodatni prtljažni prostor, ili odaberite sedenje licem u lice, za druženje tokom putovanja.

Pristupačnost

Električna klizna vrata

Dvojna električna klizna vrata1 stvaraju širok otvor s obe strane automobila, pa putnici mogu lako i bezbedno ući i izaći.  

 

Opciono.

 
Uz to, specijalni senzori vam omogućuju da ova vrata otvorite bez angažovanja ruku - sjajno u prilikama kad su vam ruke pune.
Jednostavno otvaranje i startovanje

Zahvaljujući jednostavnom Sistemu za otvaranje i startovanje bez ključa1, možete samo ući i krenuti bez potrebe da tražite ključeve – sve dok su vam u džepu, torbi ili  neposrednoj blizini.

 

Opciono.

 
Pristup preko prozora na vratima prtljažnika
Prozor na vratima prtljažnika na Zafiri-e Life otvara se nezavisno od samog prtljažnika kako biste jednostavnije ubacili male predmete u prtljažnik ili u situacijama kad je prostor ograničen. 
Dimenzije
Zafira-e Life je dostupna u tri različite dužine vozila. Svaka varijanta nudi savršen balans između relativno kompaktnih spoljnih dimenzija i prostrane, izuzetno fleksibilne unutrašnjosti. Sve tri veličine imaju visinu manju od 1.90 m - odlično za parkiranje u podzemnoj garaži. 

Mala verzija, duga svega 4.60 m, je savršeno agilna u uzanim gradskim ulicama i urbanim zonama s ograničenim prostorom. Srednja varijanta je duga 4.95, a velika 5.3 m. 

 

Ograničenje visine na ispod 1.9 m nije primenljivo na vozila čija je maksimalna korisna nosivost 1400 kg.

Bezbednost i inovacije

Bezbednost i vazdušni jastuci

S prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, te vazdušnim zavesama za putnike na sva tri reda sedišta1, Zafira-e Life vašoj bezbednosti pristupa ozbiljno koliko i vi sami.

 

Bočne vazdušne zavese za drugi i treći red sedišta su opcione.

 
Ksenonski farovi

Ksenonski farovi punog snopa1 u kombinaciji s LED svetlima za dnevnu vožnju1 doprinose autentičnosti dizajna i obezbeđuju vidljivost na putu pri svim svetlosnim uslovima.  

 

Opciono.

 
Isofix

Sva sedišta u drugom i trećem redu u Zafiri-e Life moguće je opremiti ISOFIX sidrištima1, koja omogućuju da lako i sigurno fiksirate do šest dečjih sedišta.

 

Opciono. Nije dostupno za neke konfiguracije sedišta.

 
Kamera za hod unazad

Multifunkcionalna prednja i zadnja kamera1 preduslov su za bezbednosne sisteme poput Čitača znakova za ogrančenje brzine1, Upozorenja na pospanost vozača1 i parking Kamere za hod unazad s prikazom u 180°1.

 

Opciono.

 
Bezbednosni sistemi
Automatski tempomat1 smanjuje ili podešava brzinu kretanja kako bi održao zadato odstojanje od vozila koje se kreće ispred vas. 

Ukoliko je potrebno, sistem Automatskog kočenja u hitnim situacijama1 se aktivira automatskim pritiskanjem kočnica, kako bi se sprečila nezgoda. Upozorenje na mrtav ugao1 koristi senzore i vizuelnu projekciju na spoljnom retrovizoru kojima upozorava vozača na vozila koja se nalaze u mrtvom uglu Zafire-e Life, kako bi se sprečile nezgode prilikom preticanja. Upozorenje na sudar s vozilom ispred1 skenira put pred vama i upozorava vozača na eventualni sudar s vozilima ili pešacima.

 

Opciono.

Pomoć vozaču
Upozorenje na napuštanje trake1 prepoznaje kad automobil izađe iz svoje saobraćajne trake i upozorava vozača zvučnim i vizuelnim signalom. Paleta sistema pomoći vozaču tu je da olakša svaki vaš dan. 

Upozorenje na pospanost vozačaanalizira vaš način vožnje preko prednje kamere i upravljača kako bi vas obavestio kad je vreme za pauzu. Prilagodljivo ograničenje brzinekoristi Čitač znakova za ograničenje brzine da analizira promene brzine kretanja. Jednim pritiskom na taster omogućujete tempomatu da podesi adekvatnu brzinu.

 

Opciono.

,,Head-Up" displej

Jedinstvena funkcija u ovom segmentu, Head-Up displej1 u Zafiri-e Life prikazuje bitne informacije poput brzine kretanja i podataka s tempomata, projektujući ih u na vetrobranskom staklu u visini vozačevih očiju.

 

1 Opciono.

 
Pametni svetlosni snop

Intuitivni sistem Pametnog svetlosnog snopa1 na Zafiri-e Life automatski menja svetlosni snop vaših farova s dugih na oborena svetla kako bi se izbeglo zaslepljivanje ostalih vozača.

 

Opciono.

 

Salon na točkovima

Panoramski krov

Zafira-e Life ima fantastični Panoramski krov1 koji omogućuje da kabina bude okupana svetlošću i puna dobre atmosfere i pozitivne energije. Ako je sunce prejako, dovoljno je da navučete zavese kako bi vama i vašim putnicima bilo prijatno u svakom trenutku.

 

Opciono.

 
Vrhunski komfor
Viši nivo luksuza u Zafiri-e Life donosi funkcija masažera1 ugrađenog u sedište za vozača i suvozača, stvarajući apsolutno opuštenu atmosferu. 

Bez obzira na godišnje doba, biće vam toplo i udobno u Zafiri Life zahvaljujući prijatnim sedištima s grejanjem1 koja pružaju fini osećaj luksuza.

 

Dostupno samo s kožnim sedištima.

Automatski klima uređaj

S dvozonskim Automatskim klima uređajem1, putnici prednjeg i zadnjeg dela vozila sami biraju idealna podešavanja – pa nema više rasprava o savršenoj temperaturi.

 

Opciono.

 

Povezivanje

Sistem za informisanje i zabavu
Pronađite najbrži put do svog odredišta na taktilnom ekranu Zafire-e Life od 7“1 pomoću sistema Multimedia Navi1 s Uslugama navigacije u realnom vremenu2.  Pristupite svojoj muzici i sadržajima vašeg pametnog telefona preko sistema Android Auto™1,3 ili Apple CarPlay™1,3

Opciono.

2 Kompatibilnost i neke funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od vrste uređaja i verzije operativnog sistema. Apple CarPlay™ je robna marka kompanije Apple Inc. registrovane u SAD-u i drugim zemljama. Android Auto je robna marka kompanije Google Inc.

 

Dinamika vožnje

Stabilnost
Ne dozvolite da vas njena veličina obmane – Zafira-e Life je agilna i dinamična, i obezbeđuje rafiniranu, fokusiranu vožnju kakvu i očekujete od Opela. 
IntelliGrip

Sistem IntelliGrip1 u Zafiri-e Life obezbeđuje dodatno trenje na problematičnim podlogama poput blata, peska ili snega.

 

Opciono.

 

Opel+ dodatna oprema

U susret vašim potrebama

S originalnom Opel dodatnom opremom možete ispoljiti svoj karakter i izvući maksimum iz svog vozila. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slike se mogu razlikovati od proizvoda u prodaji.

Šta je sledeće?