Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


NAPREDNI INTELLILUX LED® MATRIX FAROVI.

IntelliLux LED® Matrix farovi1 s dugim svetlima bez zaslepljivanja, automatski obaraju svetla oko ostalih vozila, dok preostali deo kolovoza ostaje osvetljen još do 400 m ispred.

 

  • Bez rizika od zaslepljivanja ostalih vozača.
  • Noćna vožnja je bezbednija i opuštenija.
  • Svetlo za skretanje neutrališe skrivene opasnosti u oštrim krivinama. Aktivira se pri brzinama između 40 km/h i 70 km/h1.

 

1Kad je sistem aktivan, duga svetla se uključuju pri brzinama većim od 50 km/h i automatski isključuju pri brzinama ispod 35 km/h.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

NA BEZBEDNOM ODSTOJANJU.

Automatski tempomat1 pomaže u sprečavanju sudara otpozadi - a i vama da se opustite – tako što sam koči i ubrzava da bi zadržao postavljeno odstojanje od vozila ispred vas.

 

Sistem Automatske pomoći za regulisanje brzine kretanja1 pomaže da izbegnete sudar otpozadi, time što održava zadato odstojanje od vozila ispred vas i smanjuje brzinu kretanja vašeg vozila, do potpunog zaustavljanja2. Sistemi pomoći vozaču skeniraju put i štite vaše vozilo sigurnosnom zonom, obezbeđujući maksimalu opuštenost i minimalan rizik.

 

1Opciono. Sistem služi kao podrška vozaču u opasnim situacijama. Vozač, međutim, preuzima odgovornost za vožnju.

2Opciono. Aktivira se pri brzinama između 30 km/h i 180 km/h, raspon do 150 m. Automatski se isključuje pri brzini od 20 km/h za sve manuelne menjače. U kombinaciji s automatskim menjačima, sistem nudi i funkciju Stop & Go: Vozilo koči do zaustavljanja i automatski da sledi vozilo koje se nalazi ispred, čak i u uslovima saobraćaja.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

SISTEMI POMOĆI VOZAČU VIŠEG NIVOA.

‚‚Head-up" displej1 prikazuje važne podatke na vetrobranskom staklu, pa vam pogled ostaje usmeren na put. Informacije uključuju brzinu kretanja, uputstva satelitske navigacije ili upozorenja na opasnost.

 

1Opciono

NAPREDNI SISTEMI POMOĆI.

Opelove bezbednosne tehnologije1 vam nude funkcije poput:

 

  • Automatskog kočenja u hitnim situacijama2 s prepoznavanjem pešaka.
  • Upozorenja na zonu mrtvog ugla.
  • Pomoć za ostanak u kolovoznoj traci.

 

Kod sistema pomoći vozaču najnovije generacije1 senzori, kamere i radar konstantno uporedo rade s jednim ciljem: da pruže bezbedniju i opušteniju vožnju, kao i da pomognu da se poveća budnost vozača, te izbegnu eventualne nezgode i bespotrebne kazne. Ovi sistemi vama prepuštaju kontrolu nad Insignijom i intervenišu samo u slučaju neposredne opasnosti.

 

1Opciono. Namena Opelovih sistema pomoći je podrška vozaču u okviru sistemski zadatih ograničenja. Vozač je, međutim, sam odgovoran za vožnju.

2Opciono. Sistem je aktivan između 8km/h i 80km/h. Da bi se smanila brzina udara prilikom eventualne nezgode, sistem automatski koči pri brzini između 8 km/h i 40 km/h silom kočenja do 1g. Sistem smanjuje bzinu udara za maksimalno 15 km/h pri brzini između 40 km/h i 80 km/h. Preko ove granice, vozač mora sam da koči kako bi dodatno smanjio brzinu. Vozač u svakom trenutku može uključiti ili isključiti sistem.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

DODIR MAGIJE.

Samo uđite u automobil i krenite. Zahvaljujući Insignijinom sistemu ‚‚Otvaranja i startovanja bez ključa", možete sesti za volan bez ključa i pokrenuti vozilo pritiskom na dugme.