SKIP TO CONTENT
Karakteristike

NEMAČKA TEHNIKA U SVOM NAJBOLJEM IZDANJU.

U korak s vremenom.

BEZBEDNOST I INOVACIJE.

INTELLILUX LED® PIXEL SVETLA

Predstavljamo revolucionarne IntelliLux LED® Pixel Light farove1 - korak dalje u Opelovoj pionirskoj tehnologiji osvetljenja. Ovaj sistem nudi uveliko poboljšanu vidljivost u mraku, s permanentnom vidljivošću dugih svetala bez zaslepljivanja vozača koji dolaze u susret. Svaki far se sastoji od 84 segmenta koji se prilagođavaju uslovima vožnje automatskim isključivanjem pojedinačnih komponenti. 

 

 
 • Bez rizika od zaslepljivanja ostalih vozača
 • Noćna vožnja je bezbednija i opuštenija                                        
 • Režim za autoput: optimizovano osvetljenje na autoputu          
 • Svetlo za skretanje eliminiše "crne rupe" u oštrim krivinama. Aktivan do 40 km/h.

 

1Opciono.

HEAD-UP DISPLEJ

Head-Up displej1 projektuje važne informacije za vozača, poput brzine kretanja, uputstava iz satelitske navigacije ili upozorenja Automatskog tempomata1 na vetrobransko staklo, pa vam je pogled bezbedno usmeren na put. 

 

1Opciono.

 
AUTOMATSKO KOČENJE U HITNIM SITUACIJAMA

Automatsko kočenje u hitnim situacijama s registrovanjem pešaka1,2  prati saobraćaj koji se odvija ispred Opel Insignije. Ako ovaj sistem registruje pešaka, vozilo ili drugi predmet ipred vozila, on unapred pojačava snagu kočenja, pa čak i sam koči ako vozač ne reaguje.

 

1Opciono. 

2Opelovi sistemi pomoći vozaču namenjeni su kao podrška vozaču u okviru sistemski zadatih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.

 
UPOZORENJE NA NADOLAZEĆI SAOBRAĆAJ PRI HODU UNAZAD.

Upozorenje na nadolazeći saobraćaj pri hodu unazad1 registruje predmete koji se kreću iza vaše Insignije kad izlazite unazad iz parking mesta ili svog dvorišta i upozorava vas. Ono što je nekad predstavljalo nevidljivu opasnost, sad je lako rešivo.

 

1Opciono. Aktivan do 10 km/h, pri hodu unazad registruje nadolazeća vozila koja se kreću brzinom do 36 km/h.

 
ČITAČ SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

Čitač saobraćajnih znakova1 poslednje generacije prikazuje ograničenja brzine i druge saobraćajne znake na ekranu s informacijama za vozača, kao i na Head-up displeju1, ako je dostupan.  

 

1Opciono.

 
AUTOMATSKI TEMPOMAT

Automatski tempomat1,2 s Punim rasponom brzine3 pruža iskustvo vožnje bez stresa. Automatskim kočenjem i ubrzavanjem održava bezbedno odstojanje od vozila ispred. Nije potrebno restartovati tempomat nakon zaustavljanja.3

 

1Opciono. 

2Opelovi sistemi pomoći vozaču namenjeni su kao podrška vozaču u okviru sistemski zadatih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje

3Dostupno samo s odabranim automatskim menjačem. 

 
UPOZORENJE PRI PROMENI TRAKE

Upozorenje pri promeni trake aktivira upozorenje ako menjate traku bez pokazivača pravca. Upozorenje za mrtav ugao1,2  registruje i upozorava vozača na vozila u paralelnim trakama koja se brzo približavaju, a trenutno su u mrtvom uglu.

 

1Opciono.

2Razlika između dva vozila u brzini kretanja ne sme biti veća od 72 km/h.

 

DIZAJN.

SPOLJAŠNJOST
Nova Insignia Grand Sport svojim rafiniranim dizajnom i osobenošću karaktera verno oslikava ime koje nosi. Uzana, karakteristična "krilasta" LED prednja i zadnja svetla s hromiranim okvirima doprinose njenom otmenom izgledu. 
UNUTRAŠNJOST
Elegantna, ergonomična i prostrana – nova Insignia je fokusirana na vas. Iskusite harmoničan, moderan dizajn, kvalitetne materijale i enterijer usmeren na vozača. U novoj Insigniji Grand Sport ništa nije izostavljeno kako bi vam se obezbedila sva potrebna podrška i ugodna vožnja. 
KARAKTERISTIČNA LED SVETLA

Jedinstvena Opelova 'krilasta' prepoznatljiva LED prednja i zadnja svetla sa Svetlima za dnevnu vožnju, doprinose eleganciji i boljoj vidljivosti, i pozdravljaju vas svetlosnom animacijom kad otvorite automobil1 .

 

1Samo farovi.

 
BOJE
Odraz ličnosti: odaberite svoju omiljenu boju da istaknete svoj karakter. 
TOČKOVI
Obezbedite svojoj Insigniji Grand Sport originalan izgled pomoću atraktivne palete naplataka i točkova od lake legure, dostupnih u rasponu od 17˝do 20˝. 

VRHUNSKI KOMFOR.

 ERGONOMSKA AKTIVNA SEDIŠTA
Prednja sedišta s ergonomskim sertifikatom1 pomažu vozaču i suvozaču da izbegnu bol u leđima, te pozitivno utiču na pažnju i opšte stanje. 

Obezbedite tretman svojim leđima AGR sedištima1 - sa sertifikatom Kampanje za zdrava leđa (AGR), poznatog nezavisnog centra za ergonomiju:

 

 • Nemački ergonomski sertifikat
 • Ekstenzija sedalnog dela, kako bi se vaše sedište precizno prilagodilo dužini nogu 
 • Ventilacija i grejanje će vas rashladiti ili ugrejati vaša leđa

 

Nadogradite do prvoklasnih funkcija2

 • Masaže na zahtev
 • 18-smernog podešavanja i memorisanja zadatih postavki

 

1Opciono za odabrane nivoe opreme. Sertfikat je znak kvaliteta koji dodeljuje nezavisna komisija sastavljena od stručnjaka iz različitih oblasti medicine.

2Opciono, samo s električnim sedištima.

FUNKCIJE SISTEMA ZA GREJANJE
Nova Insignia Grand Sport vozačima nudi komfor  vrhunskog nivoa funkcijama sistema za grejanje1 koje vožnju čine prijatnijom u hladna jutra. 

Jednostavno odmagljivanje i odmrzavanje pomoću ThermaTec prednjeg stakla s grejanjem. Za dodatni komfor, uživajte u grejanju prednjih, ili čak spoljnih zadnjih sedišta, kao i u upravljaču s grejanjem koji će vam pomoći da se brzo ugrejete.

 

1Opciono uz odabrane nivoe opreme.

PROSTOR ZA ODLAGANJE STVARI
Nova Opel Insignia Grand Sport nudi veliki prtljažni prostor, kao i brojna fleksibilna rešenja za odlaganje stvari. 
 • Sklapanje na dodir1: zadnja sedišta se mogu pojedinačno sklopiti za svega nekoliko sekundi samo jednim pritiskom na dugme.
 • 5 putnika, 490 litara: s oba podignuta reda sedišta, i dalje imate prostora u prtljažniku.
 • Sedišta deljiva u razmeri 40:20:40 obezbeđuju maksimalnu fleksibilnost1
 • Do 1450 litara: sa sva tri sklopljena sedišta, prtljažnik je ogroman - i savršeno ravan.

 

1Opciono

POVEZIVANJA.

MULTIMEDIA NAVI PRO
Digitalno povezivanje, navigacioni sistem u vozilu, veliki inovativni kolor taktilni ekran i visokokvalitetni audio: vrhunski sistem za informisanje i zabavu nove Insignije ima sve. 

Multimedia Navi Pro4 s integrisanim navigacionim sistemom ima sledeće karakteristike:

 

 • 8” ekran s  DAB radijom
 • 3D navigacione mape 
 • Govorne komande u vozilu
 • Bluetooth®1
 • Kompatibilnost s Head-Up displejem
 • Povezane navigacione usluge2
 • 2 USB ulaza
 • Apple CarPlay™3 i Android Auto™3

 

1Bluetooth je registrovana robna marka kompanije Bluetooth SIG Inc.

2Zahteva se prihvatanje Telenav ugovora o licenci za krajnjeg korisnika i pristanak za korišćenje ličnih podataka, kao što je navedeno u pravilima o zaštiti privatnosti Telenava. Licenca ističe krajem 2031. Korišćenje klijentovog pametnog telefona kao modema se zahteva za sve usluge Povezane navigacije.

3Apple CarPlay™ i Apple su robne marke kompanije Apple Inc., registrovane u SAD-u i drugim zemljama. Android Auto je  robna marka kompanije Google Inc.

4Opciono

BOSE® OZVUČENJE

Vrhunski zvuk. Premium ozvučenje1 Bose® svako putovanje pretvara u zabavno iskustvo. S osam zvučnika svako u automobilu može uživati u snažnom basu i kristalno čistim visokim tonovima.

 

1Opciono.

 
BEŽIČNO PUNJENJE
Jednostavno postavite svoj pametni telefon1 u predviđeno mesto s integrisanim indukcionim punjačem2 da dopunite svoju bateriju bez kablova. 

1Može zahtevati dodatnu opremu za pametni telefon. Indukciono punjenje samo za televone s omogućenim PMA ili Qi standardom. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti kod ovlašćenog prodavca Opela.

2Opciono.

EFIKASNOST VOŽNJE.

MOTORI
Nova Insignia Grand Sport svojom širokom paletom različitih motora nudi više performansi uz nižu emisiju štetnih gasova i manju potrošnju goriva, kao i istinski uzbudljivu vožnju. 

Od 1.4 Turbo (107 kW/145 KS) do 2.0 Turbo (169 kW/230 KS) benzinskih motora do   1.5 dizel  (91 kW/122 KS) i 2.0 dizel  (129 kW/174 KS) motora  – svi Insignijini pogonski agregati su opremljeni Euro 6 D i optimizovanim sistemom Start/Stop.

 

Potrošnja goriva, kombinovana xx,x - x,x l/100 km; Emisija CO2 - kombinovana 100-161 g/km, u skladu s NEDC-om. Podaci za potrošnju goriva i emisiju CO2 su preliminarni i određeni su uskladu s WLTP metodologijom ispitnog postupka, a relevantne vrednosti su ponovo prevedene u NEDC kako bi se omogućilo poređenje s drugim vozilima, prema odredbama R (EC) br. 715/2007, R (EU) br. 2017/1153 i R (EU) br. 2017/1151

MENJAČI
Manuelni menjač, kontinuirani automatik, 8- or 9-stepeni automatik: Izbor je na vama 

Kod nove Insignije Grand Sport možete birati između 6-stepenog manuelnog menjača, kontinuiranog automatika, 8-stepenog automatika ili novog 9-stepenog automatika.

 

Potpuno novi 9-stepeni automatski menjač s ručicom za promenu stepena prenosa nudi viši nivo performansi, bolju ekonomičnost i primetno veći stepen komfora za vozača.

FLEXRIDE OGIBLJENJE
Prilagodljive vozne performanse. FlexRide1 vam omogućuje da iskusite 3 automobila u jednom. 

Prebacite se sa Standard podešavanja na Tour ili Sport da svoju Insigniju pretvorite u rafinirani kruzer ili sportsku mašinu. Mogu se aktivirati tri režima: Standard, Tour ili Sport. Samo pritiskom na dugme, FlexRide® prilagođava osetljivost različitih sistema da bi se prilagodio uslovima puta i vašem odabranom stilu vožnje, što podrazumeva upravljač, pedalu gasa, automatski menjač i kontrolu proklizavanja.

 

1FlexRide je opcion za odabrane motore, standardan je za 2.0 Turbo (147 &169 kW/200 & 230 KS), opcion za 2.0 dizel (129 kW/174 KS).

POGON NA SVA ČETIRI TOČKA S RASPODELOM OBRTNOG MOMENTA.
Pogon na svim točkovima raspoređuje snagu za dinamičnu, a bezbednu vožnju i lako upravljanje. 

Insignijin pogon na svim točkovima1 s raspodelom obrtnog momenta vrši raspodelu obrtnog momenta između prednjih i zadnjih, levih i desnih točkova za veću dinamičnost, balans i stabilnost. 

 

1Standardno samo u kombinaciji s opcionim FlexRide.

OPEL+ DODATNA OPREMA.

Za vaše individualne potrebe.

Prikažite svoju Insigniju u najboljem svetlu. Bez obzira na planove, ova praktična dodatna oprema će vam olakšati putovanje. 

Slike se mogu razlikovati od proizvoda u prodaji.

460-litarski krovni boks i osnovni nosač
PRIKAŽI DETALJE
FlexConnect ofinger
PRIKAŽI DETALJE
FlexConnect držač za uređaje
PRIKAŽI DETALJE
Osvetljene pločice na vratima
PRIKAŽI DETALJE
Reverzibilni nosač tereta
PRIKAŽI DETALJE
Rešetke za teret
PRIKAŽI DETALJE

SLEDEĆI KORACI.