Skip To Content
Karakteristike

Izvanredan izgled i impresivne karakteristike

Dizajn

Spoljašnjost

Avantura zove i Grandland X joj spremno ide u susret. Ovaj nesvakidašnji SUV privlači pažnju oštrim linijama, muskularnom siluetom i sportskim izgledom.

Savršen iz svakog ugla, iznutra i spolja! Želite da učinite svoj Grandland X još uzbudljivijim? Dodajte mu elegantan krov u 2 nijanse1.

 

1Opciono za Innovation i Ultimate. 

 
Unutrašnjost
 • Vrhunski materijali
 • Ergonomska sedišta (AGR) za zdrava leđa1
 • Prostran pritljažnik (514-1652 l)
 • Bogat izbor unutrašnje opreme
 
 • Vrhunski materijali
 • Ergonomska sedišta (AGR) za zdrava leđa1
 • Prostran pritljažnik (514-1652 l)
 • Bogat izbor unutrašnje opreme

 

1Standardno za Ultimate. Opciono za Enjoy, Design LIne i Innovation. Nije dostupno za Selection. Opelova AGR prednja sedišta nose sertifikat Kampanje za zdrava leđa (AGR), poznatog centra za ergonomiju. Serftifikat je znak kvaliteta koji dodeljuje nezavisna komisija sastavljena od stručnjaka iz različitih oblasti medicine.

Oprema i materijali
 • Elegantan krov u 2 nijanse1 ili panoramski krovni prozor2
 • Kožna sedišta3 i upravljač
 • Ambijentalno osvetljenje4
 
Točkovi
Na raspolaganju vam je široka paleta fantastičnih točkova od lake legure prečnika 16"-19". Želite da vaš Grandland X zasija punim sjajem? Odaberite, onda, sportske točkove od lake legure od 19” u dve boje, s visokim sjajem. 
Opcije za krov

Ostavite prijatelje bez reči elegantnim krovom u 2 nijanse1. Za dodatni šarm, tu je prekrasan panoramski krovni prozor2. Lepi dani nikad više neće biti kakvi su bili; biće još lepši!

 

1Standardno za Ultimate, Design Line i opciono za Innovation. Nije dostupno za Selection i Enjoy. 

2Opciono, nije dostupno za Selection.

 
Ambijentalno osvetljenje

Užitak za oči. Osvetlite centralnu konzolu i prednja vrata svog Grandlanda X.1

 

1Standardno za Innovation i Ultimate. Nije dostupno za Selection i Enjoy.

 

Inovacije

Afl LED farovi
Sistem Pomoći za duga svetla zasnovan na kameri , automatski isključuje duga svetla kad vam druga vozila dolaze u susret. Ovim se obezbeđuje fantastična preglednost bez zaslepljivanja ostalih vozača. 

Sistem Pomoći za duga svetla zasnovan na kameri, automatski isključuje duga svetla kad vam druga vozila dolaze u susret. Ovim se obezbeđuje fantastična preglednost velikog dela puta pred vama bez zaslepljivanja ostalih vozača.

Bez obzira na uslove, sistem automatski prilagođava prednja svetla da bi vam omogućio maksimalnu vidljivost:

 • Svetlo za otvoren put
 • Svetlo za autoput
 • Svetlo za grad
 • Svetlo za skretanje
 • Svetlo za nepovoljne vremenske prilike
 • Dinamično svetlo za krivine

 

1Opciono za Enjoy, Design Line i Innovation. Standardno za Ultimate. Nije dostupno za Selection. 

Autonomno održavanje odstojanja
Generacija autonomnih1 sistema pomoći vozaču je stigla. Oni skeniraju put i štite Grandland X bezbednosnom zonom. Ovo vam donosi maksimalnu opuštenost, a rizik svodi na minimum. 

Autonomno održavanje odstojanja1 automatski održava brzine između 30 i 180 km/h. Ako je potrebno, usporava vaše vozilo ili ga potpuno zaustavlja.

 

1Opciono. Namena Opelovih sistema pomoći vozaču je podrška vozaču u okviru sistemskih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.  

Kočenje u hitnim situacijama
Ovaj sistem1 zvučnim signalom upozorava vozača na opasne situacije. Ako se drugo vozilo ili pešak previše približi, sistem smanjuje brzinu ili potpuno zaustavlja vozilo. 
1Automatsko kočenje u hitnim situacijama s prepoznavanjem pešaka funkcioniše automatski iznad 5 km/h i ispod 140 km/h. Od 5 do 30 km/h, indikator usporenja da bi se umanjila brzina udara pri sudaru je 0.9 g. Od 30 do 140 km/h, sistem smanjuje brzinu za maksimalno 50 km/h. Iznad ove granice, vozač mora sam da koči kako bi dodatno smanjio brzinu. Raspon operativne brzine AEBPD-a zavisi od vrste otrkivene prepreke (pokretna meta: od 5 do 140 km/h; fiksna meta: od 5 do 80 km/h; pešak: od 5 do 60 km/h). Namena Opelovih sistema pomoći vozaču je podrška vozaču u okviru sistemskih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.  
Bezbednost
Grandland X čuva vašu bezbednost u svakoj situaciji: opremljen najsavremenijom tehnologijom, vožnju čini lakšom i bezbednijom nego ikad ranije. 
 • Aktivna pomoć za ostanak u traci1: Pomaže u sprečavanju sudara time što onemogućuje da vozilo nenamerno izađe iz svoje saobraćajne trake laganim vraćanjem upravljača na putanju.
 • Upozorenja za napuštanje trake: Sprečava nezgode upozoravajući vozača zvučnim i vizuelnim signalom.
 • Upozorenje za mrtav ugao2: Ultrazvučni senzori prate okolna dešavanja. Optički signal će upozoriti vozača ako u mrtvom uglu registruje objekte koji se kreću.
 • Upozorenje na pospanost vozača1: Analizira vreme vožnje i putanju vozila da bi upozorio na neadekvatan nivo pažnje.

 

1Opciono za Enjoy, Design Line i Innovation. Standardno za Ultimate.

2Standardno za Enjoy, Design Line, Innovation i Ultimate. Nije dostupno za Selection

Kamera u 360°

Sigurni u sebe, čak u skučenom prostoru. Napredna kamera u 360°1 registruje objekte koji vam se nalaze na putu. Na ekranu vidite sve što se dešava, pa parkiranje i vožnja unazad postaju dečja igra.

 

1Opciono za Enjoy i Innovation s Park & Go paketom 3. Standardno za Ultimate. Nije dostupno za Selection. Park & Go paket 3 uključuje: Navi 5.0 IntelliLink, 8" kolor ekran osetljiv na dodir s unapređenim HMI, AM/FM radio, 2 USB-a, iPod interfejs, Bluetooth® za pozive bez angažovanja ruku i emitovanje medijskih sadržaja, govorne komande, projekciju pametnog telefona, navigaciju, komande na upravljaču, antenu ajkulino peraje, naprednu pomoć pri parkiranju, Visio Park 2 – kameru s prikazom u 360°, električne spoljne retrovizore s grejanjem (u boji karoserije, elektro-sklopive), upozorenje na mrtav ugao s funkcijom nagiba pri vožnji unazad.

 
Napredna pomoć pri parkiranju

Nema više bojazni od uzanog prostora. Aktivirajte sistem1 pritiskom na dugme. Grandland X kontroliše upravljač dok vi upravljate pedalom gasa i kočnice.

 

1Opciono za Enjoy i Innovation. Standardno za Ultimate. Nije dostupno za Selection. Namena Opelovih sistema pomoći vozaču je podrška vozaču u okviru sistemskih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.

 

Vrhunski luksuz

ergonomska aktivna sedišta
Ergonomska aktivna prednja sedišta sa sertifikatom ‚‚Kampanje za zdrava leđa" (AGR)1 obezbeđuju fantastičnu udobnost na dugim putovanjima. 
 • Opušten sedeći položaj
 • Podesiva na 16 načina2
 • Sedišta od luksuzne kože2
 • Sedišta s grejanjem i ventilacijom2

 

1Standardno za Innovation (samo sedište za vozača) i Ultimate. Opciono za Selection, Enjoy i Design Line. Sertifikat je znak kvaliteta koji dodeljuje nezavisna komisija sačinjena od stručnjaka iz različitih oblasti medicine.

2Opciono s odabranim nivoima opreme.

Karakteristike sistema za grejanje

Ove funkcije sistema za grejanje, pobediće i najjaču zimu.

 

 • Grejanje prednjih i zadnjih sedišta1. Obradujte sebe i svoje saputnike toplim sedištima
 • Grejanje upravljača1. Samo pritisnite dugme i uhvatite upravljač da zagrejete dlanove
 
 • ThermaTec™ prednje staklo s grejanjem2. Za brzo otapanje snega i leda
 • Spoljni retrovizori s grejanjem3. Nema više struganja leda. Jasna vidljivost u tren oka

 

1Opciono sa Zimskim paketom 1 ili Zimskim paketom 2. Zimski paket 1 je opciono dostupan za Selection, Enjoy, Design Line i Innovation. Nije dostupan za Ultimate. Zimski paket 1 sadrži: Upravljač presvučen kožom s ukrasnom maskom, prilagodljivim graničnikom brzine, tempomatom, daljinskim komandama za sistem info-zabave i grejanjem, kao i prednja sedišta s grejanjem. Zimski paket 2 je opciono dostupan za Enjoy i deo je standardne opreme za Innovation i Ultimate. Nije dostupan za Selection. Zimski paket 2 sadrži: Upravljač presvučen kožom s ukrasnom maskom, prilagodljivim graničnikom brzine, tempomatom, daljinskim komandama za sistem info-zabave i grejanjem, kao i prednja i zadnja (samo sedalni deo) sedišta s grejanjem.

2Opciono za Selection, Enjoy, Design Line i Innovation. Standardno za Ultimate. 

3Nije dostupno za Selection. Opciono za Enjoy i Design Line. Standardno za Innovation i Ultimate. Deo je Park & Go paketa 1 koji uključuje: Pomoć pri parkiranju - unapred i unazad, električne spoljne retrovizore s grejanjem (u boji karoserije, s električnim sklapanjem).

Otvaranje prtljažnika bez angažovanja ruku

Električna peta vrata1 otvaraju se brzo i lako zamahom stopala ispod zadnjeg branika ili pritiskom na dugme.

 

1Standardno za Ultimate. Opciono za  Innovation. Nije dostupno za Selection, Enjoy i Design Line.

 
Prtljažni prostor

FlexFold™ sedišta mogu se podeliti u razmeri 60/40 i imaju otvor za dug teret1 koji doprinosi funkcionalnosti. Uz ovo, pritiskom na dugme, zapremina prtljažnog prostora se povećava sa 514 litara na 1652 litara.

 

1Opciono s ‚‚Versatility" paketom za Selection i Enjoy. Standardno za Design Line, Innovation i Ultimate.

 

Povezivanje

Navigacija

Proširite granice – a da se pritom ne izgubite. Evropski kontinent vam je na dohvat ruke s integrisanim 3D mapama sistema Navi 5.0 IntelliLink1.

 

 • Dinamična 3D navigacija s TMC uslugom s informacijama o saobraćaju
 
 • Integrisana baza mapa evropskih zemalja
 • Važne adrese i međuodredišta
 • Unos govornim komandama i strukturiranje rute

 

1Opciono za Enjoy, Design Line i Innovation.

Bežično punjenje

Kablovi više nisu potrebni zahvaljujući sistemu indukcionog bežičnog punjenja1 u Opelu Grandland X.

 

 • Baza za bežično punjenje pruža pomoć kod hronično praznih telefona.
 
 • Dostupna za upotrebu s odabranim pametnim telefonima.

 

Napomena: Integrisani kabl ili utičnica mogu biti potrebni za punjenje nekih pametnih telefona.

 

1Opciono za Enjoy, Design Line, Innovation i Ultimate. Nije dostupno za Selection. Samo za uređaje s PMA ili Qi standardom. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti kod ovlašćenog prodavca Opela.

Zvuk

Dobra muzika nezaobilazan je pratilac svakog putovanja: slušajte svoje odabrane note preko vrhunskog Denon®1 ozvučenja s 8 HiFi zvučnika i snažnim subwooferom – spuštenih ili podignutih prozora, odlučite sami.

 

1Opciono s Navi 5.0 sistemom za informisanje i zabavu. Standardno za Ultimate. 

 
Sistem za informisanje i zabavu
Za perfektno povezivanje vašeg pametnog telefona tu su sistemi Apple CarPlayTM1,3 i Android AutoTM2,3 s Navi 5.0 IntelliLink sistemom info-zabave.  

Pristupite svom pametnom telefonu, muzici, mapama i porukama preko preglednog kolor ekrana osetljivog na dodir od 8 inča:

 

 • Reprodukcija muzike 
 • Prijem e-mailova i funkcija iščitavanja
 • Pristup fotografijama preko USB-a
 • Emitovanje audio sadržaja i pozivi bez angažovanja ruku preko Bluetootha®4

 

Lak pristup funkcijama putem funkcije govornih komandi poput Apple Siri™1,3.

 

1Apple CarPlay™ and Apple Siri™ su registrovane robne marke kompanije Apple Inc. registrovane u SAD-u i drugim zemljama.  Apple CarPlay™ može biti nedostupan u nekim zemljama i može zavisiti od vaše verzije operativnog sistema. Molimo, posetite www.apple.com .

2Android Auto™ je registrovana robna marka kompanije Google Inc. Android Auto™ može biti nedostupan u nekim zemljama i može zavisiti od vaše verzije operativnog sistema. Molimo, posetite www.android.com .

3Kompatibilnost i neke funkcije se mogu razlikovati u zavisnosti od vrste uređaja i verzije operativnog sistema. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti na adresama www.apple.com i www.android.com, ili se obratiti ovlašćenom prodavcu Opela.

4Bluetooth® je registrovana robna marka kompanije Bluetooth SIG inc. 

Dinamika vožnje

Motori

Motor koji odgovara vašim potrebama – sada ga možete imati u Grandlandu X. Krenite u susret sledećoj avanturi u dinamičnom, rafiniranom i efikasnom vozilu.

 

Na raspolaganju su vam:

 • 1.5 dizel, 75 kW (100 KS)
 • 1.5 dizel, 96 kW (130 KS)
 • 2.0 dizel, 130 kW (177 KS)
 • 1.2 Turbo s direktnim ubrizgavanjem, 96 kW (130 KS)
 • 1.6 Turbo s direktnim ubrizgavanjem, 133 kW (180 KS)

 

Sva vozila izrađena su od laganih materijala da bi se obezbedio optimalan pogon.

 
Menjači

Ako se odlučite za super-rafinirani automatski menjač1, čekaju vas sledeće pogodnosti:

 

 • Quickshift tehnologija1 obezbeđuje jednu od najbržih promena stepena prenosa na tržištu.
 • Optimizovano unutrašnje trenje1 za bolju efikasnost.
 • Unapređena promena stepena prenosa1 obezbeđuje rafiniraniju vožnju i smanjuje vibracije u praznom hodu.

 

Svi motori dostupni su i s preciznim 6-stepenim manuelnim menjačem. Bez sumnje ćete pronaći menjač koji odgovara vašem stilu vožnje.

1Opciono

 

Specijalni modeli

IntelliGrip

Kontrola prianjanja1 obezbeđuje optimalan nivo prianjanja – na svakoj površini. Šljunak, blato ili sneg? Odaberite jedan od pet režima na točkiću i pustite Grandland X da se pobrine za ostalo: 

 

 • Standardan ESC (Elektronska kontrola stabilnosti)
 • Sneg
 • Sve podloge
 • Pesak
 • Isključen ESC 

1IntelliGrip je deo ‚‚All Road" paketa za vožnju po svim putevima i ne može se kupiti zasebno. Nije dostupno za Selection.

 
Ultimate
Zakoračite u prvu klasu: Doživite Grandland X s luksuznim elementima u standardnoj opremi. 

Dodatna oprema Opel+

Ispunjava vaše individualne potrebe

S Opelovom originalnom dodatnom opremom možete istaći svoju ličnosti i izvući maksimum iz svog vozila. Dizajnirano i testirano za vaš Opel.

 

Slika se možda razlikuje od proizvoda koji se prodaje.

Bočni stepenik
Prikaži detalje
Zaštitna folija
Prikaži detalje
Nosač za teški teret
Prikaži detalje
Rešetka za psa
Prikaži detalje
Opel krovni boks
Prikaži detalje
Dečje sedište
Prikaži detalje

Šta je sledeće?