Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


30% SJAJNIJA LED PREDNJA SVETLA.

Prednja svetla u celosti sastavljena od LED elemenata  su 30% sjajnija  od regularnih halogenih sijalica i obezbeđuju optimalnu osvetljenost  u svim uslovima saobraćaja.

 

  • Pomoć za duga svetla: automatski prepoznaje vozila koja vam dolaze u susret i prebacuje se s dugih na oborena svetla - bez rizika po zaslepljivanje ostalih vozača
  • Svetlo za skretanje: pruža bolju vidljivost prilikom skretanja i ulaženja na parking mesto. Automatski se aktivira pri brzini manjoj od 40 km/h kad uključite pokazivače pravca ili prekoračite određeni ugao upravljača. Noćna vožnja je bezbednija i opuštenija1

 

1Opciono

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

KAMERA ZA HOD UNAZAD U 180°.

Odlična preglednost prilikom vožnje unazad: dok vam panoramska kamera za hod unazad1 u 180°omogućuje da vidite i iza ugla, automatski parking asistent vam obezbeđuje izlazak s parking mesta bez angažovanja ruku.

 

1Opciono

 

Dostupna u standardnoj verziji ili kao panorama u 180°, kamera za hod unazad pomaže vam optimalnom ukupnom preglednošću, prikazom iz ptičje perspektive i funkcijom zumiranja. Ono što je nekad predstavljalo prikrivenu opasnost poput predmeta koji vam prilaze sa strane ili nadolazećeg saobraćaja pri hodu unazad, sad je lako uočljivo i kretanje je mnogo lakše i bezbednije. Funkcija zumiranja se automatski uključuje ako su predmeti na udaljenosti manjoj od 70 centimetara. Traženje parking mesta postaje daleko opuštenije jer parking asistent obavlja sav posao. Omogućuje vam i izlazak s parking mesta uz kolovoz bez angažovanja ruku, kao i manevrisanje u svim pravcima.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

HEAD-UP DISPLEJ.

Opcioni Head-up displej prikazuje ključne podatke na vetrobranskom staklu , pa vam pogled bezbedno ostaje usmeren na put.

Sledeće korisne funkcije se automatski prikazuju na vašem head-up displeju1:

 

  • brzina kretanja
  • čitač saobraćajnih znakova za ograničenja brzine i njihov prestanak
  • postavke za tempomat i graničnik brzine
  • upozorenje na sudar s vozilom ispred i navigacija.

 

1Opciono

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

INTELIGENTNO KOČENJE U HITNIM SITUACIJAMA.

Za svaki slučaj: Zahvaljujući sistemu automatskog kočenja u hitnim situacijama s prepoznavanjem pešaka 1 , vožnja postaje daleko bezbednija za vas i druge.

 

Sistem automatskog kočenja u hitnim situacijama1 prepoznaje pešake i druga vozila koja ste možda prevideli. Pri brzinama između 5 i 85 km/h, sistem konstantno meri razdaljinu do drugih vozila i upozorava vas ako vam prilaze prevelikom brzinom / ako je razdaljina prekratka. Ako ne reagujete, sistem automatski započinje kočenje u slučaju opasnosti i smanjuje brzinu vozila. Pri brzinama ispod 30 km/h, automobil će kočiti do potpunog zaustavljanja.

 

1Opciono. Funkcioniše automatski iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Od 5 do 30 km/h, indikator usporenja da bi se umanjila brzina udara pri sudaru je 0.9 g. Od 30 do 85 km/h, sistem smanjuje brzinu za maksimalno 22 km/h. Nakon ove granice, vozač mora sam da koči kako bi dodatno smanjio brzinu. Raspon operativne brzine AEBPD-a zavisi od vrste otrkivene prepreke (pokretna meta: od 5 do 85 km/h; fiksna meta: od 5 do 80 km/h; pešak: od 5 do 60 km/h). Namena Opelovih sistema pomoći vozaču je podrška vozaču u okviru sistemskih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje. Očekuje se da će biti dostupan od jeseni 2017.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE