Karakteristike

SPREMAN ZA SVE. SPREMAN ZA ŽIVOT.

DIZAJN.

SPOLJAŠNJOST
Savršen pandan urbanom načinu života zahvaljujući rafiniranom SUV dizajnu i kompaktnim dimenzijama: sofisticiran i dinamičan, novi Crossland X se izdvaja praktičnošću i sportskom elegancijom. 
UNUTRAŠNJOST
Vrhunski dizajn i nemačka preciznost: uživajte u prvoklasnim materijalima, fantastičnoj stabilnosti i uzdignutom položaju sedenja, tipičnom za SUV vozila, koje vam obezbeđuje savršenu panoramsku preglednost. 
 • Prvoklasna izrada
 • Paleta visokokvalitetnih materijala poput novih kožnih sedišta1
 • Luksuzan komfor zahvaljujući Ergonomskim aktivnim sedištima (Kampanja za zdrava leđa)1
 • Maksimalna funkcionalnost s optimalnim pristupom upravljačkim elementima

 

1Nije standardno za sve nivoe opreme

PANORAMSKI KROV U BOJI

Uživajte u prozračnosti i prostranosti: lebdeći krov u kontrastnoj boji,  u kombinaciji s panoramskim krovnim staklom1 zaokružuje dizajn ovog krosovera.

 

1Opciono

 

INOVACIJE.

INOVATIVNA LED PREDNJA SVETLA
Prednja svetla u celosti sastavljena od LED elemenata su 30% sjajnija od regularnih halogenih sijalica i obezbeđuju optimalnu osvetljenost u svim uslovima saobraćaja. 
 • Pomoć za duga svetla: automatski prepoznaje vozila koja vam dolaze u susret i prebacuje se s dugih na oborena svetla - bez rizika po zaslepljivanje ostalih vozača1
 • Svetlo za skretanje: pruža bolju vidljivost prilikom skretanja i ulaženja na parking mesto. Automatski se aktivira pri brzini manjoj od 40 km/h kad uključite pokazivače pravca ili prekoračite određeni ugao upravljača. Noćna vožnja je bezbednija i opuštenija1

 

1Opciono

KAMERA ZA HOD UNAZAD I PARKING ASISTENT

Odlična preglednost pri vožnji unazad: dok vam panoramska kamera za hod unazad1 u 180° omogućuje da vidite i iza ugla, sistem automatske pomoći pri parkiranju1 vam obezbeđuje izlazak iz parking mesta bez angažovanja ruku.

 

1Opciono

 
Dostupna u standardnoj verziji ili kao panorama u 180°, kamera za hod unazad pomaže vam optimalnom ukupnom preglednošću, prikazom iz ptičje perspektive i funkcijom zumiranja. Ono što je nekad predstavljalo prikrivenu opasnost poput predmeta koji vam prilaze sa strane ili nadolazećeg saobraćaja pri hodu unazad, sad je lako uočljivo i kretanje je mnogo lakše i bezbednije. Funkcija zumiranja se automatski uključuje ako su predmeti na udaljenosti manjoj od 70 centimetara. Traženje parking mesta postaje daleko opuštenije jer parking asistent obavlja sav posao. Omogućuje vam i izlazak s parking mesta uz kolovoz bez angažovanja ruku, kao i manevrisanje u svim pravcima.
HEAD-UP DISPLEJ
Opcioni Head-up displej prikazuje na vetrobranskom staklu ključne podatke poput brzine kretanja ili saobraćajnih znakova, pa vam pogled ostaje bezbedno usmeren na put. 

Sledeće korisne funkcije se automatski prikazuju na vašem Head-up displeju1

 • brzina kretanja
 • čitač saobraćajnih znakova za ograničenja brzine i njihov prestanak
 • postavke za tempomat i graničnik brzine
 • upozorenje na sudar s vozilom ispred i infromacije sistema za navigaciju.

 

1Opciono

AUTOMATSKO KOČENJE U HITNIM SITUACIJAMA S PREPOZNAVANJEM PEŠAKA
Za svaki slučaj: Zahvaljujući sistemu automatskog kočenja u hitnim situacijama s prepoznavanjem pešaka1, vožnja postaje daleko bezbednija za vas i druge. 

Sistem automatskog kočenja u hitnim situacijama1 prepoznaje pešake i druga vozila koja ste možda prevideli. Pri brzinama između 5 i 85 km/h, sistem konstantno meri razdaljinu do drugih vozila i upozorava vas ako vam prilaze prevelikom brzinom / ako je razdaljina prekratka. Ako ne reagujete, sistem automatski započinje kočenje u slučaju opasnosti i smanjuje brzinu vozila. Pri brzinama ispod 30 km/h, automobil će kočiti do potpunog zaustavljanja.

 

1Opciono. Funkcioniše automatski iznad 5 km/h i ispod 85 km/h. Od 5 do 30 km/h, indikator usporenja da bi se umanjila brzina udara pri sudaru je 0.9 g. Od 30 do 85 km/h, sistem smanjuje brzinu za maksimalno 22 km/h. Nakon ove granice, vozač mora sam da koči kako bi dodatno smanjio brzinu. Raspon operativne brzine AEBPD-a zavisi od vrste otrkivene prepreke (pokretna meta: od 5 do 85 km/h; fiksna meta: od 5 do 80 km/h; pešak: od 5 do 60 km/h). Namena Opelovih sistema pomoći vozaču je podrška vozaču u okviru sistemskih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.  Očekuje se da će biti dostupan od jeseni 2017.

FUNKCIONALNOST.

PRTLJAŽNI PROSTOR
Crossland X savršeno odgovara vašem životnom stilu, zahvaljujući izuzetnoj funkcionalnosti i prtljažnom prostoru tipičnog SUV-a - za sve ono što dan donese. 

S kapacitetom prtljažnika od 410 litara, Crossland X svojim tipičnim SUV dizajnom obezbeđuje naveću zapreminu prtljažnog prostora u svojoj klasi - a može se proširiti i do 1255 litara. Tu je i mnoštvo mogućnosti da vaš automobil postane prostraniji: zadnja sedišta se mogu pomeriti1 i deljiva su u razmeri 40/60, nasloni za ruke se mogu sklopiti za transport dužih predmeta, a dno prtljažnika je prilagodljivo po visini.

 

1Uključeno u paket opcionih funkcija.

ERGONOMSKA SEDIŠTA S AGR ZNAKOM KVALITETA
Doputujte opušteni: Zahvaljujući našim ergonomskim sedištima sa sertifikatom  koja nose AGR znak kvaliteta (Kampanja za zdrava leđa)1 sa 16 opcija za podešavanje. 

Svojim uzdignutim položajem sedenja Crossland X nudi više od dobrog pogleda. Zahvaljujući specijalnim ergonomskim sedištima (sa sertifikatom ‚‚Kampanje za zdrava leđa"), Crossland vam omogućuje zdrav položaj tokom vožnje. U automobilu koji je podešen tako da vama odgovara, svako može udobno sedeti zahvaljujući prilagodljivosti sedišta, naslona sedišta i naslona za glavu.

 

1Opciona ergonomska sedišta su dokazano zdrava za leđa po udruženju ‚‚Aktion Gesunder Rücken e.V.", koje predstavlja nezavisnu stručnu komisiju doktora medicine i terapeuta iz različitih oblasti, s ciljem sprečavanja bola u leđima.

POVEZIVANJE.

SISTEM ZA INFORMISANJE I ZABAVU
Svoj pametni telefon možete perfektno povezati preko sistema Apple CarPlayTM1 i Android AutoTM2 sa sistemom za informisanje i zabavu Radio R 4.0 IntelliLink  – i bezbedno koristiti svoj telefon. 
 • 7" ekran visoke rezolucije, osetljiv na dodir
 • Perfektno povezivanje s digitalnim uređajima3
 • Telefoniranje  bez angažovanja ruku i pristup fotografijama

 

1Apple CarPlay i Apple su robne marke kompanije Apple Inc. registrovane u SAD-u i drugim zemljama. Apple CarPlay™ može biti nedostupan u nekim zemljama i može zavisiti od vaše verzije operativnog sistema. Molimo, posetite www.apple.com .

2Android je robna marka kompanije Google Inc.

3Kompatibilnost i neke funkcije mogu zavisiti od vašeg uređaja i verzije operativnog sistema. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti na www.apple.com ili www.android.com, ili se obratiti ovlašćenom prodavcu Opela.

NAVIGACIJA
Jednostavan za korišćenje: Navi 5.0 IntelliLink1 s glasovnim komandama i taktilnim ekranom u koloru, odvešće vas do vašeg odredišta brzo i komforno. 
 • Projekcija pametnog telefona preko sistema Apple CarplayTM2 i Android AutoTM3
 • Evropska satelitska navigacija u 3D
 • LCD kolor ekran od  8” osetljiv na dodir, kolor displej s informacijama za vozača od 3,5“
 • Ugrađene glasovne komande, iščitavanje poruka / odgovor
 • Bluetooth® za emitovanje audio sadržaja
 • Bežično punjenje vašeg pametnog telefona4

 

1Opciono. Kompatibilnost i neke  funkcije mogu se razlikovati u zavisnosti od vrste uređaja i verzije operativnog sistema. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti na www.apple.com ili www.android.com, ili se obratiti ovlašćenom prodavcu Opelovih vozila

2Apple CarPlay i Apple su robne marke kompanije Apple Inc. registrovane u SAD-u i drugim zemljama. Apple CarPlay™ može biti nedostupan u nekim zemljama i može zavisiti od vaše verzije operativnog sistema. Molimo, posetite www.apple.com .

3Android je robna marka kompanije Google Inc. 

4Opciono: Indukciono punjenje samo za pametne telefone kompatibilne sa PMA ili Qi.

OPEL CONNECT

Zahvaljujući pametnoj paleti usluga bićete bezbedni i ostati povezani na putu:

 • Bezbrižna vožnja: Pozivi u hitnim situacijama i u slučaju kvara, kao i redovan status i informacije o vozilu pružiće vam osećaj sigurnosti.
 
 • Bezbrižna vožnja: Pozivi u hitnim situacijama i u slučaju kvara, kao i redovan status  i informacije o vozilu pružiće vam osećaj sigurnosti.
 • Praktičnost: Daljinske funkcije (npr. zaključavanje / otključavanje vrata) dostupne su preko vašeg mobilnog telefona. Na raspolaganju su vam i parking usluge, kao i automatska naplata putarine.
 • Pametna vožnja: uživajte u opuštenoj vožnji uz pomoć navigacije u realnom vremenu1 i upravljanja putovanjem.  

 

1Opel Connect usluge očekuju se od jeseni 2019. Usluge mogu zahtevati prijavu/naknadu i zavise od pokrivenosti mobilnom mrežom i dostupnosti.

DINAMIKA VOŽNJE.

MOTORI
Na raspolaganju vam je gama dinamičnih i efikasnih benzinskih i dizel motora, raznolika koliko i sam Crossland X. 

Crossland X nudi bogatu gamu motora.  Svi savremeni dizel motori opremljeni su rezervoarom za AdBlue od 14.8 litara, čime se obezbeđuje izuzetna ekonomičnost i minimalna emisija izduvnih gasova. Povrh toga, sistem Start/Stop1 vam pomaže da dodatno uštedite gorivo.

 

1Dostupno kao deo standardne opreme ili kao opcija s odabranim motorima. Svi motori su usaglašeni s Euro 6  D-temp standardom.

 

Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 4,4- 5,9, van grada 3,6 - 4,5, kombinovana 4,0- 5.0; Emisija CO2 u g/km: kombinovana 104-114.

 

U skladu s uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama).*/**/***/****

MENJAČ
Za laku promenu stepena prenosa, tu su  manuelni 5-stepeni ili 6-stepeni menjači. Možete i samo sve prepustiti 6-stepenom automatiku - za opuštenu, rafiniranu vožnju. 

SPECIJALNI MODELI.

CROSSLAND X 2020. PUN DODATAKA. KAO STANDARD.
Opel 2020 modeli daju korisnicima tačno ono što oni žele, nudeći kao standard inovativna rešenja koja zadovoljavaju najrazličitije potrebe. 
 • 16” Aluminijumske felne u sivoj boji
 • Opel 2020 sedišta
 • LED prednja i zadnja svetla
 • Crni krov
 • Klizne ploče
ULTIMATE
Zakoračite u prvu klasu: Doživite Crossland X sluksuznim elementima u standardnoj opremi. 

DODATNA OPREMA OPEL+.

SAMO ZA VAS.

S Opelovom originalnom dodatnom opremom možete istaći svoju ličnosti i izvući maksimum iz svog Crosslanda X.

 

Slike se mogu neznatno razlikovati od konkretnog proizvoda.

Bočni stepenik
PRIKAŽI DETALJE
FlexConnect vešalica za kaput
PRIKAŽI DETALJE
FlexConnect držač za iPad mini 
PRIKAŽI DETALJE
Rešetka za psa
PRIKAŽI DETALJE
Podloga prtljažnika
PRIKAŽI DETALJE
Patosnice od velura
PRIKAŽI DETALJE

ŠTA JE SLEDEĆE?