Napredna tehnologija
IntelliLux® Matrix LED
Nova Opel Corsa ima najbolje u klasi IntelliLux® Matrix LED farove koji pružaju optimalnu vidljivost i automatsku prilagodljivost kako bi se izbegli zaslepljivanje vozača iz susreta. Sa 14 Matrix segmenata i novim dizajnom, IntelliLuk® vam daje samopouzdanje u svim uslovima! 
Opel Drive Assist
Funkcija Active Lane Centering, kao deo Opel Drive Assist-a, drži elektronski pogled na putu i ​​koristi suptilan obrtni moment upravljanja kako bi automatski zadržao novu Opel Corsu u svojoj traci, čineći vožnju na autoputu bezbednijom, manje zamornom i prijatnijom. 
Adaptivni tempomat
Kada je aktiviran, prilagodljivi tempomat automatski ubrzava i koči, održavajući vašu Opel Corsu na stalnoj udaljenosti od automobila ispred, za sigurniju, udobniju i opuštajuću vožnju. 
Prepoznavanje znakova brzine
Napredni sistem kamera nove Opel Corse prepoznaje različite saobraćajne znakove i praktično ih prikazuje ispred vas na vašem digitalnom klasteru. To znači da bez obzira koliko se dešavalo na putu oko vas, više nećete propustiti znak za brzinu! 
Automatsko kočenje u slučaju nužde
Sistem za automatsko kočenje u slučaju nužde Opel Corse prati put ispred sebe, upozoravajući vozača u slučaju predstojećeg sudara, i aktivno koči kada ništa ne preduzme. Sistem prepoznaje i automobile i pešake i pruža dodatni mir u prometnim urbanim sredinama. (Sistem aktivan između 5km/h i 140km/h) 
Detekcija slepih tačaka
Monitor slepih uglova Opel Corse radi između 12 i 140 km/h i stalno prati vaše mrtve uglove. Indikatori smešteni u spoljašnjim retrovizorima svetle da vas obaveste kada su vozila u vašem mrtvom uglu, čineći putovanja autoputem bezbednijim i udobnijim.