SKIP TO CONTENT
Karakteristike

UZBUDLJIVIJA NEGO IKAD.

Usavršeni standardi.

DIZJAN.

SPOLJAŠNJI IZGLED

Elegantna, dinamična i inovativna, a sada i uzbudljivija nego ikad. Nova Astra Sports Tourer  će vas impresionirati nemačkom tehnikom, vodećim inovacijama u klasi poput IntelliLux LED® Matrix svetala1, kapacitetom prtljažnika i sportskim izgledom naglašenim novom 3D maskom hladnjaka premijum klase i Paketom opreme u crnoj boji visokog sjaja1.

 

1Opciono

 
UNUTRAŠNJOST
S dovoljno prostora za noge pozadi, te vrhunskim, komfornim sedištima modernog dizajna, prilagođen enterijer u novoj Astri osmišljen je s idejom da vam bude prijatno i komforno. 
NOVE BOJE
Kako bi vaša Opel Astra bila još primetnija, na raspolaganju vam je široka paleta elegantnih boja. 
TOČKOVI
Vozite sa stilom. Odaberite točkove koji vašoj Astri daju živ karakter. 
KROVNI PROZOR

Veliki električni krovni prozor1 ima ugrađene usmerivače vazduha koji vas čuvaju od promaje, dok roletna sprečava da vrelina uđe u vozilo.

 

1Opciono

 
KARAKTERISTIČNA LED SVETLA

Karakteristična Opelova krilna LED zadnja svetla1 i Svetla za dnevnu vožnju doprinose elegantnom izgledu i pružaju bolju vidljivost.

 

1Opciono

 

INOVACIJE.

INTELLILUX LED® MATRIX SVETLA

IntelliLux LED® Matrix farovi1 pružaju vidljivost bez odsjaja, ne zaslepljuju vozače koji vam dolaze u susret i automatski se prilagođavaju, pa možete voziti s dugim svetlima ne ometajući druge vozače. Farovi se sastoje od 16 zasebnih LED elemenata koji reaguju na druga vozila tako što isključuju jedan ili više LED elemenata.

 

1Opciono

 
LED prednja svetla

Pošto vodeća tehnologija podrazumeva i uštedu energije, naša snažna i efikasna LED prednja svetla1 troše samo 20 Vati čime se emituje manje CO2 po automobilu.

 

1Opciono

 
BEZBEDNOST

Nova Astra Sports Tourer ima vodeće sisteme bezbednosti  i najnovija tehnička sigurnosna rešenja, koja uključuju:

 

  • Upozorenje na sudar s vozilom ispred1:  ova bezbednosna funkcija automatski pomaže vizuelnim i zvučnim upozorenjem kako bi se izbegao ili ublažio sudar s vozilom ispred vas
 
Automatski tempomat s punim rasponom brzine (FSRA)3. Idealan za saobraćajne gužve, FSRA omogućuje da se funkcija tempomata nastavi čak i nakon potpunog zaustavljanja.

 

1Opciono

2Opelovi sistemi pomoći vozaču predviđeni su kao podrška vozaču u okviru sistemski zadatih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.

3Dostupno samo s odabranim automatskim menjačima.

KAMERA ZA HOD UNAZAD

Safe parking made simple. The rear-view camera makes reversing a stress-free experience. The on-board display provides a live overview of what’s happening behind you and guidelines help you to manoeuvre and estimate the distances to other objects. Upgrade to the digital version which is  available with the Multimedia Navi Pro1 for even more sharpness and precision

 

1Opciono

 
NAPREDNA POMOĆ PRI PARKIRANJU

Nikad lakše parkiranje. Napredna pomoć pri parkiranju1 s pronalaženjem parking mesta i funkcijom automatskog upravljača, omogućuje da se potpuno opušteni brzo i bezbedno parkirate. Tokom parking navođenja, dobijaćete jasne instrukcije da idete unazad, unapred ili da stanete.

 

1Opelovi sistemi pomoći vozaču predviđeni su kao podrška vozaču u okviru sistemski zadatih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.

 
AUTOMATSKI TEMPOMAT
Automatski tempomat1,2 s punim rasponom brzine pruža iskustvo vožnje bez stresa. Automatskim ubrzavanjem ili kočenjem pri brzini od 30 km/h do 180km/h, Automatski tempomat1,2 pomaže da se u svakom trenutku održi bezbedno odstojanje od vozila ispred vas. 
Automatski tempomat s punim rasponom brzine (FSRA)3. Idealan za saobraćajne gužve, FSRA omogućuje da se funkcija tempomata nastavi čak i nakon potpunog zaustavljanja.

 

1Opciono

2Opelovi sistemi pomoći vozaču predviđeni su kao podrška vozaču u okviru sistemski zadatih ograničenja. Vozač ostaje odgovoran za zadatak vožnje.

3Dostupno samo s odabranim automatskim menjačima.

VRHUNSKI KOMFOR.

ERGONOMSKA AKTIVNA SEDIŠTA
Za vaš veći komfor, tu su višestruko podesiva, Ergonomska aktivna sedišta¹ sa sertifikatom za zdrava leđa (AGR2). Ova sedišta za vozača i suvozača nude brojne mogućnosti podešavanja, uključujući podešavanje lumbalne potpore, ekstenziju sedalnog dela i funkciju grejanja za prednja1 i spoljna zadnja1 sedišta. Dostupno je i sedište za vozača višeg nivoa s ugrađenim masažerom1, ventilacijom1 i funkcijom memorisanja1 zadatih postavki. 

 

1Opciono, standardno s kožnim sedištima.

2AGR sedišta nose sertifikat nemačkog AGR-a (Kampanja za zdrava leđa), poznatog centra za ergonomiju. Sertifikat je znak kvaliteta koji dodeljuje nezavisna komisija sastavljena od stručnjaka iz različitih oblasti medicine.

PRTLJAŽNIK
Ma šta da vam je potrebno, funkcionalna Astra Sports Tourer će vam izaći u susret. Zahvaljujući velikom kapacitetu prtljažnika od 540-1.630 l,  Sports Tourer je pravi šampion.  Sedišta sklopiva u razmeri 40/60 deo su standardne opreme. Opciono dostupna zadnja sedišta sklopiva u razmeri 40/20/40 s otvorom za dugačke predmete, doprinose još većoj fleksibilnosti. Obe verzije dolaze s tasterom za brzo otpuštanje ,,One Touch Fold".
 
ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA
Bez ključa i bez angažovanja ruku: dovoljan je samo mali zamah stopalom ispod zadnjeg branika da se otvori i zatvori prtljažnik. Visina otvaranja može se podesiti da odgovara prostoru s niskom tavanicom.  Kao alternativu, pritisnite taster na prtljažniku, vratima vozača ili vašem ključu. 
2-ZONSKI AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

S 2-zonskim automatskim klima uređajem1 i vozač i suvozač mogu podesiti željenu temperaturu.

 

1Opciono

 

 
UGRAĐENI GREJAČI

Za lako odmagljivanje i odmrzavanje vetrobrana, tu je ThermaTec prednje staklo s grejanjem1. Grejanje prednjih2 i spoljnih zadnjih sedišta2, te  grejanje upravljača2 doneće preko potrebnu toplinu u hladna zimska jutra.

 

1Opciono

2Opciono, standardno s kožnim sedištima.

 
ELEKTRIČNA PARKIRNA KOČNICA
Električna parkirna kočnica automatski se otpušta nakon povlačenja tastera. Kompaktne dimenzije ostavljaju više mesta za centralnu konzolu višeg nivoa i naslon za ruku.
 
OTVARANJE I STARTOVANJE BEZ KLJUČA

Otvaranje i startovanje bez ključa1 prepoznaje sopstveni ključ i automatski se otključava kad priđete vozilu. Uz to, možete startovati i zaustaviti motor pritiskom na dugme.

 

1Opciono

 

POVEZIVANJE.

SISTEMI ZA INFORMISANJE I ZABAVU
Vozite pametnije s novom Astrom i njenim odličnim sistemima za informisanje i zabavu koji uključuju funkcije povezivanja kao što su Apple CarPlay™1,2, Android Auto™1,2, govorne komande povezanih pametnih telefona, Bluetooth®3 za pozive bez angažovanja ruku, emitovanje audio sadržaja i pristup telefonskom imeniku.
 

1Apple CarPlayTM je registrovana robna marka kompanije Apple Inc. registrovane u SAD-u i drugim zemljama. Android AutoTM je registrovana robna marka kompanije Google Inc.

2Kompatibilnost i neke funkcije mogu zavisiti od vrste uređaja i verzije operativnog sistema. Kompatibilnost svog uređaja možete proveriti na adresi www.apple.com, www.android.com, ili se obratiti ovlašćenom prodavcu Opela.

3Bluetooth®je registrovana robna marka kompanije Bluetooth SIG inc.

MULTIMEDIA NAVI PRO
Budite tačni i informisani preko velikog kolor taktilnog ekrana od 8’’1. Povezane usluge2 sistema Multimedia Navi Pro1 uključuju prediktivnu navigaciju3, parking informacije3, cene goriva3 i informacije o saobraćaju u realnom vremenu3 kako biste doneli što bolje odluke tokom putovanja.
 

1Opciono

2Zahteva se prihvatanje Telenavove licence za krajnjeg korisnika i pristanak za korišćenje ličnih podataka kako je navedeno u Telenavovim pravilima o zaštiti privatnosti. Licenca ističe krajem 2031.

3Podaci nisu uključeni i obezbeđuju se povezivanjem s mobilnim internetom preko vašeg pametnog telefona ili WiFi hotspota. Mogući su dodatni troškovi za prenos podataka.

EFIKASNOST VOŽNJE.

MOTORI
Na raspolaganju su vam benzinski motori snage do 107kW (145KS)1 ili dizel motori od maksimalno 90 kW (122 KS)2 za maksimalnu ekonomičnost i uživanje u vožnji. Motori u novoj Astri obezbeđuju vam sportsku i rafiniranu vožnju s brzim odzivom. Nova generacija motora sa do 19% nižom emisijom CO23  i malom potrošnjom goriva čini novu Astru našom najefikasnijom Astrom dosad. 

1Potrošnja goriva u l/km: u gradu 5.2-6.3, van grada 3.8-4.3, kombinovana 4.3 - 5.1; Emisija CO2 u g/km: kombinovana 99-116.

2Potrošnja goriva u l/km: u gradu 3.9-5.4, van grada 3.1-3.6, kombinovana 3.4 - 4.2; Emisija CO2 u g/km: kombinovana 90-111.

3U poređenju s prethodnom Astrom.*

 

 Uskladu s uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama).
MENJAČI
Menjači u novoj Astri su dinamični i istovremeno ekonomični. Na raspolaganju vam je 6-stepeni manuelni menjač, Kontinuirani automatski CVT menjač ili novi 9-stepeni automatik.
 
ŠASIJA
Šasija nove Astre optimizovana je u različitim aspektima kako bi se podesile performanse i obezbedila odlična dinamika vožnje, visoka aktivna bezbednost i prvoklasna aerodinamičnost. 
BOSE® OZVUČENJE1

Ovaj vrhunski sistem ozvučenja1 svako putovanje pretvara u zabavu. Sa sedam zvučnika, svako u automobilu može uživati u snažnom basu i kristalno čistim visokim tonovima.

 

1Opciono

 
BEŽIČNI PUNJAČ

Jednostavno postavite svoj pametni telefon1 u odeljak za odlaganje telefona s integrisanim indukcionim punjačem2 i dopunite bateriju bez kablova.

 

1Može biti potrebna dodatna oprema za mobilni telefon. Indukciono punjenje samo za mobilne telefone kompatibilne s PMA ili Qi standardom. Da proverite kompatibilnost , obratitie se ovlašćenom prodavcu Opela.

2Opciono

 

OPEL+ DODATNA OPREMA.

Po vašoj meri.

Originalnom Opelovom dodatnom opremom prikažite svoj karakter i izvucite maksimum iz svog vozila. Dizajnirana i testirana za vaš Opel.

Slike se mogu razlikovati od proizvoda u prodaji.

PowerFlex držač za pametni telefon
PRIKAŽI DETALJE
Duplo dno prtljažnika
PRIKAŽI DETALJE
Kruta podloga za prtljažnik, s dva lica, vodootporna
PRIKAŽI DETALJE
Maske za retrovizore
PRIKAŽI DETALJE
Krovni boks
PRIKAŽI DETALJE
LED pločice na pragovima vrata - osvetljene
PRIKAŽI DETALJE

ŠTA JE SLEDEĆE?