Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


VODITE RAČUNA O SVOM RAČUNU.

Turbo ili BiTurbo tehnologija, velik obrtni moment i ekološki čista snaga, dugi servisni intervali i kratke pauze u radu. Opel Vivaro jednostavno je šampion ekonomičnosti.

 

1.6 CDTI Turbo i BiTurbo motori1 smanjene zapremine koji isporučuju više snage uz manju potrošnju goriva, tipičan su primer genijalnosti Opela Vivaro. Rezultat je izuzetno mala potrošnja goriva i emisija CO2.

 

1:

Vivaro Panel kombi:

Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.7–6.6, van grada 6.7–5.5, kombinovana 7.4–5.9; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–155.

 

Vivaro Kombi za prevoz radnika:

Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.7–6.6, van grada 6.7–5.5, kombinovana 7.4–5.9; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–155.

 

Vivaro Kabina s platformom:

Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.0–7.2, van grada 7.1–6.9, kombinovana 7.4–7.0; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–185.

 

Prema uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama).

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

VIŠE SNAGE, MANJE ŽEDJI

Gamu motora za Opel Vivaro odlikuje visok obrtni moment, mala potrošnja goriva i niska emisija izduvnih gasova. Tri motora dolaze sa sitemom Start&Stop: 1.6 CDTI Turbo od 70 kW (95 KS) i 1.6 CDTI BiTurbo motori od 92 kW (125 KS) i 107 kW (145 KS). Tu su i dva motora bez sistema Start&Stop, snage 70 kW (95 KS) i 88 kW (120 KS).

BITURBO TEHNOLOGIJA

Tehnološki napredni BiTurbo motori Opela Vivaro kombinuju prednosti malog turbo punjača (brz odziv za veliku snagu i obrtni moment pri malom broju obrtaja) s prednostima velikog turbo punjača (velika snaga obrtni moment) pri visokom broju obrtaja.

 

Dvostruki interkuler obezbedjuje ekološki čisto, efikasno sagorevanje. Rezultat je konstantno visok obrtni moment iz malog broja obrtaja i veća snaga pri većim brzinama motora, kao i izvanredna efikasnost.
PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

VIVARO ECOFLEX

Amblem ecoFLEX mnogo govori o vašem stavu prema životnoj sredini i efikasnosti.

 

Izuzetno ekonomičan 1.6 CDTI ecoFLEX od 66 kW (90 KS), uz standardni Start/Stop sistem, smanjuje potrošnju goriva na nulu svaki put kad se Opel Vivaro zaustavi, smanjujući time rasipanje goriva i negativan uticaj na životnu sredinu. Takodje, deli i mnoštvo drugih tehnologija za uštedu energije, kao što je regenerativno kočenje, filter za čestice iz dizela koji nije potrebno održavati i najsavremenije turbo punjenje s ubrizgavanjem goriva i varijabilnom geometrijom. Bez obzira na to kakvo lako komercijalno vozilo vam je potrebno, pogledajte ecoFLEX kao korak ka ekološki čistijem, ekonomičnijem poslovanju.
PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

SISTEMI ZA DODATNO SMANJENJE TROŠKOVA

Uz opcioni Start/Stop sistem, pumpa za vodu s mogućnošću uključivanja i isključivanja koja štedi gorivo radeći samo kada treba i pumpa za ulje promenljive zapremine koja obezbedjuje precizno tačnu količinu maziva, smanjuju rasipanje prirodne energije.

 

Regeneracija energije kočenja smanjuje potrošnju i emisiju selektivno puneći akumulator, uglavnom onda kad na raspolaganju ima viška energije tokom kočenja i smanjenja brzine.

 

Zupčasti lanac i filter za čestice kojima nije potrebno održavanje, smanjuju troškove servisiranja i pauze u radu doprinoseći dugim servisnim intervalima od maksimalno 2 godine/40,000 km.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE

ECODRIVE REŽIM

ecoDrive režim moguće je izabrati ili isključiti u svakom trenutku. Aktivira se pritiskom na taster i prekida se pritiskom papučice gasa do kraja ili jednostavnim isključivanjem.

 

U ecoDrive režimu

  • smanjen je obrtni moment i snaga motora,
  • prilagodjen je odziv pedale gasa,
  • smanjena je potrošnja električne energije pri radu klima uredjaja i sistema za grejanje.

 

ecoDrive režim obaveštava vozača tačno u kom stepenu prenosa treba da bude da bi štedeo gorivo, paleći signalnu lampicu kad se postigne brzina pri kojoj je najefikasnije promeniti stepen prenosa. Ako ima ugradjenu navigaciju, prikazuje i podatke o ekonomičnosti vožnje i instrukcije zasnovane na podacima iz sistema.

PROČITAJTE VIŠE PRIKAŽI MANJE