Opel - New Propulsion Systems
Opel Sustainable Mobility - Alternative Propulsion Systems

Alternativni sistemi sagorevanja

Trudimo se da smanjimo emisiju CO2 i potrošnju goriva, a da ne ograničimo performanse u vožnji.

Čistiji načini uštede benzina i dizela
Opel Sustainable Mobility - ecoFLEX® Technology

Performanse i ekonomičnost

Mi redukujemo emisiju iz naših konvencionalnih motora.

Otkrijte čista ecoFLEX® rešenja

NOVI NAČINI DA ZAŠTITITE OKOLINU.

Dugo vremena smo radili na zaštiti okoline. Zbog toga već imamo mnogo održivih alternativa benzinu. Od električnog vozila sa produženim dometom (E-REV) do kompresovanog prirodnog gasa, tečnog naftnog gasa i Hydrogen4 gorivih ćelija sa nultom emisijom. Mi smo na putu ka održivoj budućnosti.


Enlarge

Na putu sa nultom emisijom

HydroGen4 automobil je rezultat više od deset godina istraživanja gorivnih ćelija i vodonika. U njenim 440 serijski povezanim gorivim ćelijama, vodonik reaguje sa kiseonikom u vazduhu. Ovo ne izaziva sagorevanje, već elektrohemijsku reakciju koja napaja električni pogon. Jedini otpadni proizvod je voda. Rezultat toga je da HydroGen4 Automobil emituje samo vodenu paru i ne proizvodi štetnu emisiju.

Tako čisto ponašanje ne ide nauštrb performansi: sa svojih 73 kW (100 ks), HydroGen4 ubrzava od 0 do 100 km/h za 12 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 160 km/h. Ima domet od 340 km i dolazi sa rezervnom baterijom od 1,8 kWh.

Flota HydroGen4 vozila je podvrgnuta testiranju u realnim uslovima u Berlinu kao deo programa nazvanog Čisto energetsko partnerstvo (CEP). Do današnjeg dana, kupci koji učestvuju u testiranju prešli su preko 80.000 km bez ikakvih problema.