Opel Sustainable Mobility - Alternative Propulsion Systems
Conventional Propulsion Systems - Alternative Engines

Alternativni motori

Zahvaljujući LPG i CNG tehnologijama, naši modeli su i ekonomični i moćnih performansi.

Više
Conventional Propulsion Systems - ecoFLEX Range

Gama ecoFLEX modela

Dobri prema prirodi, blagi prema vašem džepu.

Pogledajte Opelovu gamu ecoFLEX modela

ZA BOLJE SUTRA.

LPG i CNG modeli ne samo da su bolji po životnu sredinu, bolji su i za vas finansijski. Nama je bitno da ekološki čista tehnologija ostane priuštiva, a da pritom i dalje prikazuje sjajne performanse.

Enlarge

Tečni naftni gas (LPG) - Jevtin i čist

Emisija CO2 kod motora na LPG je 10 do 13 posto niža od prosečne, a troškovi za gorivo su oko 40 posto niži, bez obzira na godišnje predjenu kilometražu. Tu su i poreske olakšice u nekim zemljama. LPG modeli mogu koristiti i benzin uz LPG – prelazak je automatski, ali može se obaviti i pritiskom na dugme – pa nema razloga za brigu oko autonomije. Sada je naša LPG gama proširena na ukupno sedam modela.


Enlarge

Komprimovani prirodni gas (CNG) - Ekološki podobna praktičnost i ekonomičnost

Monovalentniplus koncept koji od 2002. koristimo u vozilima na CNG, proizvodi do 80 posto nižu emisiju izduvnih gasova i 20 posto manje CO2 nego adekvatni benzinski motor. On omogućuje do 400 kilometara autonomije u režimu prirodnog gasa i garantuje neometano korišćenje kabine za putnike i prtljag. Opelova CNG vozila imaju dopunski benzinski rezervoar koji povećava autonomiju za oko 150 kilometara, što ih čini potpuno pogodnim za svakodnevnu upotrebu.