OPEL CORSA I OPEL ADAM S NAJPOPULARNIJI AUTOMOBILI U SRBIJI!

12.10.2015.

U 2. izboru za automobil godine, "Zlatni auto", koji se održava u organizaciji magazina "Auto Bild", posetioci portala blic.rs, čitaoci magazina i članovi stručnog žirija dodeli su najviše poena novitetu nemačkog proizvođača. Opel Corsa najpopularniji je automobil u Srbiji!

 

Opel Corsa je, ujedno, pobedila u kategoriji malih gradskih automobila. Uz Corsu priznanja po kategorijama osvojio je Opel Adam S - mini gradski automobil godine.

 

Izbor za "Zlatni auto", koji se održava pod generalnim pokroviteljstvom kompanije OMV, sastoji se iz dve faze ocenjivanja kandidata. U prvoj, čitaoci magazina "Auto Bild" i posetioci portala "blic.rs" mogli su da glasaju za svoje favorite, podeljenje po kategorijama. Ove godine, 44 automobila našla su se u sedam kategorija, a za njih je za dva i po meseca koliko je trajao prvi krug, pristiglo tačno 33.077 glasova. Posle ove faze, iz svaje kategorije su se, prema broju glasova, po tri automobila plasirala u finalni krug, osim u kategoriji luksuznih i sportskih automobila, u kojoj je pobednik odlučen samo na osnovu glasova publike.
Drugi krug glasanja predviđen je kao ocenjivanje finalista od strane stručnog žirija, kojeg je i ove godine predvodio srpski automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborginija. Od njihovih ocena, dobijani su koeficijenti, kojima se množeni glasovi publike, od kojih su dobijeni konačni poeni na osnovu kojih su određeni pobednici po kategorijama i pobednik u generalnom plasmanu.

 

Pobednici po kategorijama nagrađeni su trofejima, a pobednik u generalnom plasmanu zaslužio je i veliku plaketu "Auto Bilda", koju je u ime Opela primio Dimitrije Čudić, menadžer za razvoj u kompaniji.

 

Ovo nije prva nagrada koju Corsa dobija. Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije izabrao je petu najnoviju generaciju Opelovog modela Corsa za Automobil godine 2014. u Srbiji. Nova Corsa je dobila najviše glasova jer je po oceni žirija jedan od najpopularnjih novih malih automobila na tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi.To je bio drugi put da Corsa osvaja ovu prestižnu nagradu. Prvi put Corsa je dobila nagradu automobila godine u Srbiji 2007.

 

O kvalitetu i vrhunskim performansama nove Corse najbolje svedoče brojne osvojene nagrade među kojima je i nagrada Auto Best za najbolju ponudu u Evropi. Opel Corsa je osvojila nagradu AUTOBEST 2015. Na velikom finalnom testiranju u Beogradu, novi model je odneo pobedu sa ukupno 994 poena, u odnosu na isto tako nove rivale, Hyundai i20 (906 poena), Škoda Fabia (871 poena) i Citroën C4 Cactus (830 poena) čime je postala prvi automobil u istoriji dodeljivanja nagrade AUTOBEST koji je osvojio ovo prestižno priznanje u dve uzastopne generacije. Stručni žiri nagrade AUTOBEST sastavljen je od vodećih novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja. Na tržištu od oko 300 miliona stanovnika, ova nagrada je izuzetno popularna i cenjena. Samo automobili sa neodoljivim odnosom cene i kvaliteta mogu da osvoje ovo priznanje, jer sem klasičnih karakteristika vozila, žiri takođe razmatra i troškove održavanja, dostupnost rezervnih delova i dijapazon usluga u ponudi distributera. I na kraju, pobeđuje ponuda koja najbolje odgovara običnom, prosečnom kupcu – a Opel Corsa je pokazala da je nepobediva. Dan Vardi, predsednik žirija AUTOBEST nagrade, istakao je sledeće: „Nova Corsa je dokazala da je odličan mali automobil. Svi članovi žirija primetili su argumente zbog kojih je novi Opel ’Najbolja ponuda u Evropi za 2015. godinu’. Nova generacija predstavlja logičan sled u evoluciji Opelovog modela koji je pre sedam godina osvojio nagradu AUTOBEST.