Opel | Informacije o kompaniji - Činjenice i brojke
Opel | Istorijat i nasleđe

Istorijat i nasleđe

Saznajte kako je vaš automobil postao ovakvim kakav je danas. Za to je bio potreban čitav jedan vek ispunjen inovacijama.

Upoznajte Opelov istorijat i nasleđe
Opel | Lokacije

Lokacije

Imamo 11 fabrika u šest evropskih zemalja.

Saznajte više o našim lokacijama

OPEL. OSNOVNE ČINJENICE.

Opel je jedan od najvećih proizvođača automobila u Evropi. Osnovao ga je Adam Opel 1862. godine u nemačkom gradu Riselshajmu. Opel i njegov britanski sestrinski brend Vauxhall, godišnje prodaju preko milion vozila, zbog čega su 2014. godine bili treći po veličini brend putničkih automobila u Evropskoj Uniji. Opel sprovodi najveću ofanzivu modela u svojoj istoriji i do 2018. će predstaviti 27 novih vozila i 17 novih motora. Opel ulazi u nove segmente vozilima kao što je kompaktni SUV Mokka, mali trendi ADAM i elegantni kabriolet Cascada.

 

Kompanija, čije je sedište u Riselshajmu, ima 10 fabrika i četiri razvojna i test centra u šest evropskih zemlja. Opel zapošljava oko 34 500 ljudi u Evropi, od čega preko 16 500 u Nemačkoj. Opel i Vauxhall su prisutni u preko 50 zemalja. 2014. godine Opel/Vauxhall prodao je 1.095 miliona putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila širom sveta.