Innovation - Driving & Dynamics
Opel Innovation - FlexDoors®

FlexDoors®

Neka putnici lakše ulaze i izlaze iz automobila.

Otvorite novu dimenziju udobnosti i praktičnosti
Opel Innovation - AFL and AFL+

AFL+

Vozite bezbednije kroz noć.

Bolja vidljivost za veću sigurnost

DINAMIKA VOŽNJE.

Ovo su vrhunski sportisti aktuelne Opelove ponude vozila: OPC modeli – opremljeni snažnim motorima koji garantuju izuzetnu dinamiku vožnje i precizno upravljanje. Iskusite inovativne tehnologije koje su sada dostupne za vaše omiljene Opel modele i počastite se dodatnom porcijom zadovoljstva tokom vožnje.

Opel Innovation - FlexRide

FlexRide – Prilagođava ponašanje automobila za bolju vožnju

FlexRide deluje na dva načina. Prvo, dozvoljava vam da menjate tri različita režima vožnje u skladu sa vašim raspoloženjem: Normal, opušten Touring ili uzbudljivi Sport režim. A onda, bez obzira na to u kom ste režimu, automatski podešava prigušivanje kako bi priuštio maksimalnu bezbednost i kontrolu.


Enlarge

Poboljšano upravljanje sa prilagodljivim Adaptive 4x4 pogonom na sva četiri točka

Aktivan sistem pogona na sva četiri točka poboljšava upravljanje i stabilnost u svim uslovima za vožnju. Prilagodljivi Adaptive 4x4 pogonski sistem kombinuje najbolje karakteristike konvencionalnih mehaničkih i hidrauličkih sistema pogona na sva četiri točka.


Enlarge

Zadnje vešanje sa Wattovom vezom: Bolje upravljanje, veća stabilnost i još više komfora

Zadnja compound-crank osovina je pojačana vešto pozicioniranom Wattovom vezom kako bi se obezbedio odličan učinak na svakom putu. Ovaj inovativan prikaz zadnje osovine ima prednosti u veličini, težini i efikasnosti u odnosu na klasičan multi-link dizajn osovine. On poboljšava i bezbednost: rotirajuća centralna veza je pričvršćena za podvozje gde apsorbuje bočne sile na vešanju izazvane skretanjem. Prvobitno je bila rezervisana za trkaće i reli automobile, ova tehnologija je dodatno ravijena od strane Opela kako bi smanjila buku puta u kabini.


Enlarge

HiPerStrut prednje ogibljenje

Snažan motor u kombinaciji sa standardnim McPherson ogibljenjem kod sistema pogona na prednjim točkovima, uzrokuje probleme, od kojih su najočigledniji moment upravljanja i velika promena ugla nagiba točka. HiPerStrut prednje ogibljenje Opel Astre GTC – provereno kod nagradjivane Opel Insignije OPC – ispravlja ove i druge nedostatke.


Enlarge

Veće performanse, manja potrošnja: Smanjenje uz ecoFLEX motore

Naši novi ecoFLEX motori sa turbo punjenjem veoma impresivno brane principe smanjivanja troškova. Uz klapne sa optimalizovanim trenjem, izduvne ventile punjenje natrijumom, skraćene klipove i funkciju „overboost“, motori povećavaju performanse i obrtni momenat dok u isto vreme smanjuju potrošnju i emisiju.


Enlarge

BiTurbo dizel

Motor visokih performansi 2.0 BiTurbo CDTI, isporučuje superefikasnih 143 kW (195 KS) i 400 Nm obrtnog momenta, koristeći dvostruki turbo motor s obe ili jednom turbinom koja radi sve vreme za maksimalnu efikasnost. Ni za 2.0 CDTI ne može se reći da je trom s 120 kW (163 KS) i do 350 Nm obrtnog momenta (380 Nm pri punoj snazi).


Enlarge

1.6 Turbo ECOTEC®

Zvezde ponude iz game benzinskih motora su 1.6 Turbo ECOTEC® s direktnim ubrizgavanjem s 125 kW (170 KS) i 1.6 Turbo ECOTEC® s direktnim ubizgavanjem s 147 kW (200 KS), oba deo nove generacije motora iz Opela. Napredan dizajn, metalurgija i tehnologija koja uključuje dva identična suprotno rotirajuća harmonična balans vratila obezbedjuju snagu i izvanrednu ekonomičnost.


Enlarge

1.0 Turbo ECOTEC®

Dva 3-cilindarska 1.0 Turbo ECOTEC® motora, isporučuju impresivnih 170 Nm obrnog momenta i nude 66 kW (90 KS) ili 85 kW (115 KS) fantastične, ali ujedno i ekonomične zabave. Svi voze uz Opelov odličan novi 6-stepeni menjač.


Enlarge

Euro 6 diezel

Tražite nešto zaista posebno? Čistu energiju za svakodnevnu upotrebu koja će biti nežna prema vašem džepu? U tom slučaju, za vas je 1.6 Turbo ECOTEC® uskladjen s Euro 6 standardima. Dobijate 125 kW (170 KS) u vidu prvih superčistih i štedljivih benzinskih motora nove generacije.