Innovation - Safety
Opel Innovation - FlexFix®

FlexFix® vaš bicikl

Potpuno integrisan sistem nosača bicikla se jednostavno izvlači iz zadnjeg branika.

Vozite kola i bicikl fleksibilno
Opel | HMI & Infotainment

Sistem za informisanje i zabavu

Da se zabavite, budete na vezi, ali da se ne izgubite.

Komfor integrisanih informacija i zabave
Opel innovations - Electric mobility

Električna mobilnost

Iskusite budućnost mobilnosti: Revolucionarna vozila sa električnim pogonom koja mogu da se voze bez kompromisa.

Saznajte više

BEZBEDNOST.

Nema ništa čudno u tome što su nova Astra i Insignia obe dobile najveće ocene na Euro NCAP testu bezbednosti. Naša vozila donose sveobuhvatan niz pasivnih bezbednosnih funkcija koje obezbeđuju optimalnu zaštitu u slučaju nezgode. Aktivna bezbednosna oprema cilja na to da spreči nezgode upozoravajući vozača o potencijalnim opasnostima i pomažući mu da održi stabilnost.

Opel Innovation - AFL+

Prilagodljivo prednje osvetljenje za bolju vidljivost noću

Zamislite farove koji menjanju šablon i intenzitet u skladu sa vašom lokacijom, vremenom i vašom brzinom. Opelov sistem prilagodljivog prednjeg osvetljenja (AFL+) noćnu vožnju čini bezbednijom i opuštenijom tako što poboljšava vidljivost u krivinama. Ovaj vodeći sistem prednjeg osvetljenja automatski bira između devet različitih svetlosnih funkcija od kojih je svaka dizajnirana da obezbedi optimalno osvetljenje u svakoj situaciji tokom vožnje a da ne zaslepi druge vozače. Rezultat: manje stresa, više bezbednosti.


Opel Innovation - Opel Eye

Opel Eye čita put

Inovativna Opel Eye tehnologija poboljšava bezbednost pri vožnji, smanjuje stres a može čak i da spreči skupe kazne za brzu vožnju. Smešten između vetrobrana i retrovizora, Opel Eye prednja kamera vam pomaže na dva različita načina: opcija propoznavanja saobraćajnih znaka i upozorenje o napuštanju trake.


Enlarge

Upozorenje na bočni mrtvi ugao (SBSA)

Naročito korisno na autoputu sa više traka, Upozorenje na bočni mrtvi ugao koristi ultrazvučne senzore za detektovanje objekata koji su vozaču u mrtvom uglu.


Enlarge

Tempomat sa ograničenjem brzine

Mada je tempomat praktičan za vožnju prometnim saobraćajnicama poput autoputa, funkcija ograničenja brzine ima tu prednost da se može upotrebiti i u gradskoj vožnji i gustom saobraćaju, gde omogućuje da se vozilo kreće u granicama dozvoljene brzine. Funkcija ograničenja brzine omogućuje vozaču da podesi maksimalnu brzinu iznad 25 km/h na svom vozilu.


Enlarge

Prilagodljiv tempomat (ACC) i Upozorenje na sudar s vozilom ispred (FCA)

Prilagodljiv tempomat (ACC) na Opel Zafiri Tourer koristi radarski senzor za praćenje odstojanja od vozila ispred i održava odabrano odstojanje automatski prilagodjenom brzinom. Upozorenje na sudar s vozilom ispred (FCA) aktivno je pri brzini hoda i daje vizuelno i zvučno upozorenje kad se previše približite.


Enlarge

Upozorenje na nadolazeći saobraćaj pri hodu unazad (RCTA)

Ako se ikad morali da se uključite u saobraćaj hodom unazad, znate koliko je Upozorenje na nadolazeći saobraćaj pri hodu unazad (RCTA) korisno. Ono koristi radar za detekciju vozila koja vi ne vidite kad vozite u rikverc, na rastojanju čak do 20 metara. U tom slučaju, emituje signal upozorenja na ekranu zadnje kamere, kao i zvučno upozorenje s date strane.


Enlarge

Upozorenje pri promeni trake (LCA)

Vozila koja se otpozadi približavaju velikom brzinom, mogu predstavljati opasnost u svakoj situaciji, a naročito pri preticanju. Radar raspona od oko 70 metara upozorava vas preko sistema Upozorenja pri promeni trake (LCA) na vozila u susednim trakama koja se brzo približavaju.


Enlarge

Enlarge Upozorenje na bočni mrtvi ugao (SBZA)

Ne možete imati oči svuda, pa Insignia ima radarsko Upozorenje na bočni mrtvi ugao (SBZA). Ono konstantno nadgleda problematičnih 3.5 do 5 metara zone ‚‚mrtvog ugla” koju ne pokriva bočni retrovizor. Kad detektuje opasnost, pali LED lampcu na datom spoljnom retrovizoru.


Enlarge

Napredna pomoć pri parkiranju

Napredna pomoć pri parkiranju (APA) smanjuje stres pri paralelnom parkiranju. Brojni senzori napred i pozadi, povezani su s procesorom centralnog kompjutera. Oni mogu detektovati odgovarajuće parking mesto i izračunati optimalnu putanju za parkiranje. Vozaču se daju pisana i vizuelna grafička uputstva za ugao upravljanja. Rezultat je savršeno paralelno parkiranje čak i na skučenim gradskim parking mestima.


Enlarge

Kamera za hod unazad

Kamera za hod unazad, postavljena u ručicu prtljažnih vrata, automatski se aktivira kada prebacite menjač u hod unazad i ima pregledni ugao od 130 stepeni. Ono što vidi, prikazuje na kolor ekranu sistema za informisanje i zabavu.

 

Pošto je visoko postavljen, zadnji branik se vidi na ekranu i služi kao precizni orijentir za prikazane predmete.


Enlarge

SAFETEC® – sveukupna bezbednost

Opel ima integralan pristup bezbednosti. Svi aktivni i pasivni bezbednosni sistemi koji doprinose smanjenju opasnosti tokom vožnje su kategorisani pod jednim imenom: “SAFETEC®”. Rezultat toga je koherentna i efikasna zaštita za sve koji su u autu.


Enlarge

Parkiranje je zabavno

Uz Naprednu pomoć pri parkiranju II, ovaj svež mali automobil ne samo da će pronaći parking mesto, već će se sam i parkirati. Da vama olakša posao. Stoga, sklonite ruke s volana, auto će ga preuzeti umesto vas. ADAM će obaviti teži deo posla.