Opel - Design Milestones
Opel Innovation Milestones

Istorijat inovacija

Pogledajte kratak odabir pionirskih dostignuća od strane Opela.

Istorijat Opelovih inovacija
Opel Milestones - Sustainable Mobility & Environmental Solutions

„Zeleni“ istorijat

Opelova tradicija ekološke odgovornosti seže daleko u prošlost.

Istorijat Opelove održivosti

ISTORIJAT DIZAJNA.

Opelov dizajn je od samog početka bio definisan njegovom emocionalnom privlačnošću i naprednim inženjeringom. Otkrijte slavno nasleđe koje je dovelo do novog jezika dizajna koji je opisan motom „Vajarsko umeće sreće nemačku preciznost“.

2014. Astra OPC Extreme

Proistekla iz trkačkih automobila Astra Cupa, Opel Astra OPC Extreme najbrža je i najsnažnija Astra za uličnu vožnju. Prefinjena aerodinamičnost, efikasni krovni spojler, točkovi i delovi karoserije od ugljeničnih vlakana i bezbednosni kavez sa specijalnim Recaro sportskim sedištima, odlična su scenografija za ekstremno iskustvo vožnje.

2013. Monza Concept

Monza Concept pokazuje šta Opelovi kupci mogu očekivati u budućnosti: fantastičan dizajn i radikalno nove instrumente i sistem za informisanje i zabavu. Svojom izvanrednom aerodinamikom, mešavinom laganih materijala i ekološki održivih rešenja za pogonske agregate, Monza Concept prikazuje i izuzetnu efikasnost.

2012 ADAM

Impresivno dinamičan i beskrajno ličan, Opel ADAM predstavlja vrhunac automobila s ličnim pečatom na Salonu automobila u Parizu 2012. godine. Savršen gradski auto, svež, individualan i u trendu i uvek u kreativnom ritmu.

2012 Cascada

Otmena, elegantna i poželjna, Opel Cascada oživljava glamur mekog krova na nov način. Fantastično projektovan i opremljen automobil koji menja definiciju kabrioleta u automobil koji se može koristiti tokom cele godine, ostaje veran Opelovoj filozofiji priuštivih i dostupnih automobila iz snova.

2012 Mokka

Sve prednosti SUV-a, sada umanjenog, ekonomičnijeg i praktičnijeg. Opel Mokka kreirala je novu klasu automobila za svaki teren. Savršen terenac za grad ili savršen gradski auto za terensku vožnju? U svakom slučaju, pobednik od samog starta.

Opel Design Milestones - 2010 GTC Paris

2010: GTC Pariz

Ovaj koncept predstavljen na Sajmu automobila u Parizu napravljen je da izrazi najemotivniju stranu Opelovog brenda. Hečbek sa troja vrata je čist ali sportski, jednostavan ali izražajan i u isto vreme je smeo i ikonski. U skladu sa Opelovom DNK, to je dostižan automobil iz snova, osmišljen da prikaže osnažen brend.

Opel Design Milestones - 2010 Flextreme GT/E

2010: Flextreme GT/E

Opel Flextreme GT/E koncept vizualizuje kvalitete koji karakterišu osnažen Opel brend: veoma emotivna privlačnost, ekološke performanse i izražajan dizajn – napravljeni sa nemačkom preciznošću.

Opel Design Milestones - 2010 Meriva

2010: Meriva

Nova Meriva vodi Opelov nagrađivani jezik dizajna napred - vajarsko umeće sreće nemačku preciznost – on je uspešno predstavljen 2008. godine sa Insignijom i prošle godine sa Astrom. Pored izražajnog izgleda, Meriva nudi inovativne funkcije – kao što su FlexSpace sistem zadnjeg sedišta, FlexDoors vrata sa zadnjom šarkom, i prilagodljiv FlexRail sistem šina – koje ga čine šampionom fleksibilnosti u automobilskoj industriji.

Design Milestones - 2009 New Astra

2009: Nova Astra

Nova Opel Astra donosi svoje viđenje brendovog nagrađivanog jezika dizajna u kompakt klasu. Njena snažna silueta nalik kupeu i elegantni detalji ovom automobilu daju svež sportski izgled. Elegantne proporcije obezbeđuju snažnu siluetu sa cab-forward tipom karoserije, sa veoma kosim vetrobranom i padajućom zadnjom linijom krova, dodajući vizuelno uzbuđenje tradicionalnom formatu hečbeka.

Design Milestones - 2008 Insignia

2008: Insignia

Opelov novi vrhunski model, Insignia, debituje na Međunarodnom sajmu automobila u Londonu. Sa njenim revolucionarnim dizajnom i sofisticiranom tehnologijom, Insignija pravi ogroman skok ka podmlađivanju brenda. Nedugo potom je proglašena Automobilom godine 2009. zbog njenog stila i inovacija, bezbednosti i komfora. Insignia otelovljuje novi jezik dizajna koji se ogleda u izrazu „vajarsko umeće sreće nemačku preciznost“.

Design Milestones - 2007 Flextreme

2007: Flextreme

Konceptni automobil Flextreme predstavlja prvu primenu GM-ovog i Opelovog revolucionarnog E-Flex električnog pogonskog sistema. Takođe novi jezik dizajna koji je debitovao u GTC kupeu vodi jedan korak dalje. Uz vrata sa zadnjom šarkom koja omogućavaju udobniji pristup unutrašnjosti, velikim providnim krovom, i dvoja vrata prtljažnika koja se otvaraju sa strane i okreću nagore u stilu krila galeba, konceptni automobil nastavlja Opelovu tradiciju posebno fleksibilnih i praktičnih koncepata karoserije.

Design Milestones - 1999 Zafira

1999: Zafira

Njena tajna se zove Flex7. Zahvaljujući ovom ekskluzivnom sistemu, moguće je Zafiru pretvoriti iz dvoseda u sedmosed (i obrnuto) u trenutku, bez rasklapanja ili uklanjanja sedišta. Počevši od Zafire, Opel je odlučio da fleksibilnost enterijera treba da bude osnovna funkcija u dizajnu svakog njegovog automobila.

Design Milestones - 1994 Tigra

1994: Tigra

Sportski kupe Opel Tigra debituje na tržištu. Tigra je zasnovana na konceptnom automobilu istog imena a napravljena je na platformi druge generacije modela Opel Corsa B. Opel Tigra Twin Top krov osvaja nagradu za najbolji kabriolet godine 2004. u Ženevi.

Design Milestones - 1993 Corsa

1993: Corsa

Godine 1993. predstavljena je Corsa B, i ona je ubrzo postala jedan od najuspešnijih Opelovih modela širom sveta. Njen stilizovan dizajn i prostrana unutrašnjost su savršeno ukombinovane sa njenim ekonomičnim performansama.

Design Milestones - 1989 Calibra

1989: Calibra

Opel stvara pomamu na Sajmu automobila u Frankfurtu 1989. godine sa čistim, elegantnim dizajnom i najboljim koeficijentom otpora vazduha na svetu od 0,26. Mali i lep, ali isto tako pametan i prostran dovoljno za četiri odrasle osobe i njihov prtljag. Spaja lepotu i funkcionalnost, što je ključ njegovog velikog uspeha, kao i Opelovog u godinama nakon toga.

Design Milestones - 1968 GT

1968: GT

Nakon uspeha modela Experimental GT, Opel odlučuje da ga proizvodi, koristeći pod sledeće generacije modela Kadett. Godine 1968. Opel GT je postao prvi evropski konceptni automobil koji je ušao u potpunu proizvodnju.

Design Milestones - 1966 Kadett B Coupe

1966: Kadett B Coupe

Inspirisan fastback modelima popularnim u SAD, ovaj automobil je brzo postao jedan od najpopularnijih Opelovih modela u pogledu prodaje. Izvožen je u 120 zemalja širom sveta uključujući i SAD.