Design - The Opel design language
Opel HMI & Infotainment

Sistem za informisanje i zabavu

Ekran i najbitnije funkcije vašeg pametnog telefona na taktilnom ekranu vašeg automobila.

Spoj automobila i pametnog telefona
Experience Opel - Passion for Innovation

Inovacija

Otkrijte mnoge načine na koje možete da imate koristi od našeg inovativnog duha.

Uđite u svet novih rešenja
Opel - Sustainable Mobility

Održivost

Tehnologije koje štite životnu sredinu i štede gorivo.

Kako možemo da smanimo vaš otisak?
Opel - Concept Cars

Konceptni automobili

Pogledajte nove oblike budućnosti.

Podrobno ispitajte san.

VAJARSKO UMEĆE SREĆE NEMAČKU PRECIZNOST.

Želite da vidite i osetite kvalitet vozila koje koristite. Zbog toga mi insistiramo na toma da svaki detalj na vašem automobilu dovedemo do savršenstva u pogledu oblika i funkcije. Ovo je suština novog Opelovog jezika dizajna koji je izražen kroz moto“ Vajarsko umeće sreće nemačku preciznost“.

 

Novi jezik dizajna nastavlja se na dugu tradiciju uspešnog Opelovog dizajna. Opel je bila prva evropska automobilska kompanija koja je dizajnirala i prikazivala konceptne automobile, počevši od modela Experimental GT iz 1965. Lociran u Riselshajmu, na mestu nastanka kompanije, Evropski centar za dizajn spaja tri Opelova dizajnerska tima, za spoljašnji, unutrašnji i napredni (Exterior, Interior i Advanced) dizajn, a svi oni mogu da stupe u kontakt sa vrhunskim inženjerima kompanije kako bi maksimalizovali sinergiju. Oko 350 ljudi sada radi u ovoj rastućoj dizajnerskoj grupi u Riselshajmu.

 

U studiju za dizajn spoljašnjeg izgeda, inovativne ideje postaju 2D skice pre nego što ubrzo poprime 3D oblik u računarima alias modelara. Dok većina konkurenata ima alias tim za modelovanje u odseku za inženjering, naš alias tim je u sektoru za dizajn, što predstavlja značajnu prednost.

 

Studio za dizajn unutrašnjeg izgleda blisko sarađuje sa timovima za spoljašnji dizajn i za inženjering. Vodi računa o boji i setu opreme, komponentama i celokupnom kvalitetu i izgledu kabine.

 

Odsek za napredni dizajn gleda daleko u budućnost (više od 4 godine). Ovde dolazi do razvoja konceptnih automobila ali ovde se isto tako vrše testiranja proizvoda naprednog dizajna. Na primer, vrata modela Meriva su urađena u odseku za napredni dizajn.

Enlarge

Spoljašnji dizajn

Budite ponosni što ste viđeni! Ponovnim definisanjem našeg rečnika dizajna, bili smo u mogućnosti da damo još više emocija Opelovom brendu. Uzbudljiv tehnološki napredak i senzacionalne performanse na vozilima su izražene smelim izvajanim formama i tečnim oblicima, koji su naglašeni oštrim linijama koje se presecaju.

 

Jedinstvene opcija dizajna kao što su detalji u obliku krila i oštrice naglašavaju dinamičan karakter vozila. Krajnji rezultat je mišićav i sportski, a u isto vreme veoma elegantan i graciozan.


Enlarge

Unutrašnji dizajn

Više nego ikada razmišljamo o unutrašnjem dizajnu, te detalje kao što su boje, materijali i završna obrada prenosimo na novi nivo emocija i kvaliteta. Izražajne odlike spoljašnjeg dizajna se nastavljaju i unutar stilizovane kabine.

 

Ovde ćete iskusiti pažljivo isplaniranu ergonomičnost i materijale visokog kvaliteta koji su prijatni na dodir, a ipak zadržavaju izgled godinama. Nema oštrih ivica, samo savršeni spojevi. Svaki mali detalj je smišljen da priušti mnogo godina uživanja.


Opel Design - Milestones

Istorijat

„Automobilski brend može da osvaja kupce i njihovu odanost brendu – preko 110 godina – samo kada gaji jake emocionalne veze“, rekao je Mark Adams, potpredsednik sektora dizajna u kompaniji Opel / Vauxhall. Opelov prvi centar za dizajn je otvoren u Riselshajmu 1930-ih godina. Od tada, Opel je postao poznat po tome što pravi dobro stilizovane automobile sa inovativnim tehnologijama. Ovde možete videti neke od najuticajnijih dizajnerskih rešenja.