Opel | Informacije o kompaniji - Činjenice i brojke
Opel | Istorijat i nasleđe

Istorijat i nasleđe

Saznajte kako je vaš automobil postao ovakvim kakav je danas. Za to je bio potreban čitav jedan vek ispunjen inovacijama.

Upoznajte Opelov istorijat i nasleđe
Opel | Lokacije

Lokacije

Imamo 11 fabrika u šest evropskih zemalja.

Saznajte više o našim lokacijama

OPEL. KLJUČNE ČINJENICE.

Opel je jedan on najvećih proizvodjača automobila u Evropi. Kompanija, koju je osnovao Adam Opel 1862. godine, proslavila je 150. godišnjicu postojanja 2012. Sa Amperom, automobilom na električni pogon, Opel je pokrenuo novi segment na evropskom tržištu automobila i potvrdio se kao pionir u naprednim rešenjima na polju autoindustrije.

 

Opel sprovodi najveću proizvodnu ofanzivu u svojoj istoriji, pa će do 2016. godine predstaviti 23 nova vozila i 13 novih motora. Trenutno su u centru pažnje mali trendi ADAM i elegantni kabriolet Cascada.

 

S centralom u Riselshajmu, kompanija ima 11 fabrika i četiri razvojna i test centra u sedam evropskih zemalja. Opel zapošljava oko 37,000 ljudi u Evropi, od toga gotovo 20,000 u Nemačkoj (podaci iz decembra 2012.). Opel i njegov britanski sestrinski brend Vauxhall prisutni su u preko 50 zemalja. 2012. godine prodato je preko milion putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila.